Solbær-Gimlet med Brennevinsgrova London Dry Gin

Solbær-Gimlet med Brennevinsgrova London Dry Gin

Solbær-Gimlet med Brennevinsgrova London Dry Gin får denne nydelige julerøde fargen og smaker himmelsk.

Det som er litt pussig er at det ikke smaker utpreget solbær, og det har nok noe med at skallene siles av. Jeg brukte ca. 20 bær jeg hadde fryseren. De bør tine før du bruker de om du har det samme. Det jeg lærte med denne drinken er at noen færre bær setter en litt lysere rødtone, ganske innlysende egentlig – og litt mindre preg på drinken. Antagelig skal det ikke mange bær til å lage farge, så du bestemmer selv hvor mørk du vil ha den.

Solbær-Gimlet med Brennevinsgrova London Dry Gin er en rask cocktail å lage når du har alt klart. Du har sukkerlake, solbær, limejuice og gin i bunnen av shakeren og muddler så til bærene blir knust og slipper fargen. Deretter har du i 4-5 isbiter og rister til shakeren er veldig kald og dugger utenpå. Bruk en finmasket sil og sil over i cocktailglasset. Se flere detaljer i beskrivelsen under. Sukkerlake kan du lage selv, eller kjøpe en flaske på en velassortert matvarebutikk.

Brennevinsgrova London Dry Gin inneholder blant annet bringebær, og jeg hadde tenkt å bruke bringebær som garnityr. Det var rett og slett vanskelig å få et frossent bær til å henge på kanten. Dermed ble det peppermynte som fungerte vel så bra faktisk.

Gimlet med Brennevinsgrova London Dry Gin og solbær

Nøkkelord: Gimlet, Valentines

Beskrivelse

Ingredienser

Pynt med

  • Peppermynte En kvast eller et blad

Slik går du frem

  • Sett gjerne cocktailglasset med is og vann så det blir ordentlig kaldt. Tøm dette ut rett før du siler i glaset.
  • Ha alle ingrediensene i en shaker og muddle det i ca 10 sekunder til solbæren er knust og gir flott farge.
  • Rist med is i ca 20 sekunder til alt er svært kaldt og shakeren dugger.
  • Dobbelsil cocktailen over i glasset. Dette betyr at du bruker en ekstra sil i tillegg til den på shakeren. Du vil ellers få en uklar drink.
  • Legg i forsiktig en bitteliten kvast eller et blad peppermynte på toppen.
Skriv ut
Forberedelser: 10 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.