GinBey

Hva passer til GinBey

Del med andre ginteresserte:

GinBey er en Libanesisk gin produsert av vingården Domain des Tourelles som ligger i Bekaa Dalen, ca en times biltur fra hovedstaden Beirut. Dette er deres første gin.

Vingården Domain des Tourelles ble startet av franskmannen Francois-Eugene Brun og har vært i drift siden 1868. Etter tre generasjoner har vingården blitt overtatt av venner av familien, og fortsetter i samme tradisjon. De lager i hovedsak Arak, vin og whisky, men forsøker seg altså her på gin.

Vingården drives nå etter over 150 år av familiene Issa og Issa el Khoury. De er det yngste teamet av vinmakere som driver den eldste vingården i Libanon. Det er ikke uvanlig at det i slike tradisjonsbundne familier er den yngre generasjonen som vil prøve seg på gin. Uten at vi har dette bekreftet gjetter vi på at det er tilfellet her.

Produksjonsmetode og anbefalinger for GinBey

Ginforsøket deres er iallfall vellykket. De har tatt frem en gin basert på tradisjonelle ginkrydder slik som foruten einer; koriander, sitrus, florale krydder og urter. Alle krydder og ingredienser er fra Libanon. Destillatøren, Faouzi Issa, lar krydderne trekke i sprit i 24 timer før de destillerer i en 400 liters kobber still. De mer volatile ingrediensene slik som lind, rosenblader og granateplefrø er plassert i en kurv over spriten slik at man får ut mer av de delikate smakene.

Det ferdige produktet hviler i amphora krukker (leir-krukker) i seks måneder. Dette skal være med å gi ginen en rundere smak og mer finesse. Ginen skal inneholde 14 forskjellige botaniske ingredienser. De vi har funnet ut av er listet i tabellen under.

Dette er en gin du godt kan drikke bar, og jeg har sett den anbefalt med en kvast rosmarin eller et appelsinskall. Vi har testet den i en Gin og Tonic med granateplefrø. Dette er en av ingrediensene i ginen, og fungerer dermed aldeles utmerket som garnityr.

Duft- og smaksnotater

Duften er av einer, anis, sitrus og koriander.
Smaken er rund, ekstremt godt integrert. Du kjenner sitrusnoter som glir over i varme krydder, litt pepret einer. En avslutning med noe som minner om rose, og et lett anispreg.

GinBey ble først tilgjengelig på Vinmonopolet i September 2022.

GinBey

Nøkkelord: Gin
Land: Libanon
Produsent: Domaine des Tourelles
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
GinBey er en Libanesisk gin fra vingården Domain des Tourelles som ligger i Bekaa dalen en time fra Beirut. Dette er deres første gin.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med GinBey

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.