I natt destilleres Bareksten Lyset Gin_2

I natt destilleres lyset

Del med andre ginteresserte:

I natt destilleres en ny batch av Bareksten Lyset Gin. Vintersolverv er i natt. Onsdag 21. desember er den korteste dagen i 2022. I et destilleri like utenfor Bergen skjer det noe magisk.

Hva gjør Bareksten Lyset Gin så unik?

Bareksten Lyset Gin er basert på mange av de ingrediensene som Stig Bareksten er kjent for i sine gin. I tillegg kommer rosenrot og en “utvalgt norsk frukt”. Sistnevnte er forskjellig fra år til år. Det er dermed mindre variasjoner i de forskjellige utgavene av Bareksten Lyset Gin enn det det er mellom utgavene av Bareksten Mørket Gin.

Nærmest ved en glipp fikk jeg greie på at den unike ingrediensen i den første versjonen av denne ginen var jordbær. Hva årets unike ingrediens er vil ikke Stig si noe om fra baksetet i en taxi. Det han kunne si var at årets opplag blir litt mindre enn tidligere, altså rett under 1.000 flasker.

Idet jeg skriver denne artikkelen ligger ingrediensene og bader i alkohol på Flesland utenfor Bergen, noe de sannsynligvis fortsatt gjør når du leser dette. Bareksten Lyset Gin destilleres med andre ord altså natt til 22 desember 2022.

I Oslo vil dagen i dag bare være 5 timer 54 minutter lang. Allerede i morgen vil vi få et par ekstra sekunder med dagslys.

Dry Martini med Bareksten Lyset Gin.
Dry Martini med Bareksten Lyset Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Skulle du være så heldig å ha en tidligere utgave av Bareksten Lyset Gin stående i skapet så finner du Stig Bareksten sin favoritt-oppskrift med denne ginen her. (lagt ut kl 18:00 21/12-22). Jeg drikker den nå, og her er det bare å glede seg. Dersom du ikke har en flaske stående kan du uansett se frem mot lysere tider.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.