Don’t Give Up the Ship med Tanqueray London Dry Gin

Don’t Give Up the Ship med Tanqueray London Dry Gin

Don’t Give Up the Ship med Tanqueray London Dry Gin er en nydelig cocktail med en dramatisk historie. Jeg slutter aldri å fasineres av hvordan historien om gin henger sammen med krig.

Den 1. juni 1813 lå kaptein James Lawrence døende under dekk på USS Chesapeake. Britene hadde bordet skipet, og han skjønte at slaget var tapt. Hans siste kommando var “Don’t give up the ship. Fight her till she sinks.” “Don’t give up the ship” skulle etter dette bli kampropet til den Amerikanske marinen.

Etter litt testing fant vi ut at denne cocktailen fungerer beste med en klassisk London Dry Gin med mye einer. Vi valgte Contratto Fernet fordi den er litt mindre bitter og mer krydret enn Fernet Branca som kanskje er mer kjent.

Dette trenger du kanskje

*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.

Coupe champagneglass 30cl 4-pk fra Spiegelau
429,00

Dette vakre coupeglasset fra Spiegelau er spesielt egnet til alt fra champagne til fine cocktails.

Høyde: 16,6cm. Tåler oppvaskmaskin.

Se mer
*Hvis du handler noe ved bruk av denne linken er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden, uten at det koster deg noe ekstra.

Don’t Give Up the Ship med Tanqueray London Dry Gin

Nøkkelord: Andre

Slik går du frem

  • Ha noen isbiter i et glass sammen med vann og la det stå så glasset blir helt kaldt.
  • Fyll røreglasset m,ed is
  • Mål opp alle ingrediensene og hell disse i røreglasset
  • Rør i ca 20 sekunder
  • Tøm ut vannet av glasset og rist det ut.
  • Sil cocktailen over i glasset.
  • Pynt med appelsinskall
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes
Don’t Give Up the Ship med Tanqueray London Dry Gin er en cocktail med en dramatisk historie. Navnet skulle senere komme til å bli et kamprop.

Likte du denne oppskriften på Don’t Give Up the Ship med Tanqueray London Dry Gin? Du finner flere oppskrifter med de samme ingrediensene ved å klikke på de blå linkene i oppskriften.

Derfor skal du bruke skallet fra sitrusfrukter i drinken

Glem den velkjente sitronskiven. Legg bort kniven, og finn frem potetskrelleren. Du kan lese mer om dette i artikkelen under.

hvorfor sitrusskall i drinker

Hvordan og hvorfor bruke sitrusskall i drinker

Hvorfor bruker vi som oftest sitrusskall i våre drinker? Det er flere årsaker til dette. Først og fremst fordi det gir mer smak og mindre syrlighet enn om du bruker ... Les mer

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.