Alt om Gin fyller to år

Alt om Gin fyller to år

Del med andre ginteresserte:

Første uken i februar fylte vi to år. Etter å ha skrevet om gin i mer enn 730 dager er det på sin plass å ta et lite tilbakeblikk.

Vi tenkte at vi skulle skrive to-tre artikler i uken, men så tok det litt av. Per i dag har vi publisert nesten 1.000 artikler. Halvparten av dette er oppskrifter. Vi har lagt ut nesten 200 gin og 56 tonic og mixere. Antallet kombinasjoner av gin, tonic og mixere som vi har testet har for lengst passert 5.000. Som du skjønner så er det ikke alt som fungerer.

Høydepunkter fra årene som har gått

Copenhagen Gin Fest 2019

Dette var startskuddet for oss. Vi hadde jobbet med nettside og innhold vinteren 2018. Målet var å lansere før festivalen i februar 2019, slik at vi hadde nok innhold til å oppfattes som seriøse når vi ankom København. Vi hadde laget røde gensere med logo for å være godt synlige. Det virket.

10.000 kvadratmeter med gin tok litt tid å komme igjennom. Vi fikk selvfølgelig ikke smakt på alt, men kom hjem med en stabel av visittkort og kontakter i bransjen – og noen flasker gin, selvfølgelig.

Copenhagen Gin Fest 2019
En av fire separate områder med endeløse muligheter for nydelig Gin & Tonic på Copenhagen Gin Fest 2019. (Bilde: Anett Finbråten)

Fredrikstad Ginfestival 2019

Vi var ikke rent lite stolte da vi fikk vi i august fikk holde vår første Masterclass. Tittelen var Alt om gin – på 45 minutter. Dette var første gang Fredrikstad Ginfestival ble arrangert. Både festivalen og vår Masterclass ble en suksess. Dagen etter ble en nedtur. Lokalene var fulle av vann, det var også bilen vår, takket være at en dam hadde gått over sine bredder i løpet av natten.

Ginfestival Fredrikstad
Fra Fredrikstad Ginfestival 2019. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Besøk hos Det Norske Brenneri

Det Norske Brenneri gin
Her lages det mye godt. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Tidlig på vinteren i 2019 besøkte vi Det Norske Brenneri i Grimstad. Dette er produsenten av kjente gin som Harahorn, Lyng, og Oslo Gin. Her var vi så heldige at vi fikk tilbringe en halv dag med Master Blender John Bertelsen. Du kan lese mer om besøket vårt her.

Besøk hos Kimerud Distillery

Gin Tonic med Kimerud Wild Grade
Gin Tonic med Kimerud Wild Grade Gin og The Headless Horseman orange blossom tonic. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Det siste vi rakk før viruset fra Kina nådde Norge var å besøke Kimerud Gård i Lier. Dette er en unik bedrift. Én mann produserer en håndfull gin og andre godsaker. Kimerud Gin har blitt en suksess, både hjemme og ute. Min personlige favoritt er Kimerud Wild Grade Gin.

Norske varer i et nedstengt Norge

Oppskrifter norske gin
Gin Tonic med Fjæra Rose Gin og Tundra Tindved tonic. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Da Norge stengte ned 12 mars 2020 skjedde det noe med besøkstallene våre. Først falt de som en sten. Deretter tok det seg opp igjen, for så å ta helt av. Det folk ville ha var norske produkter. Omtrent samtidig med dette ble en ny, Norsk tonicserie lansert. The Headless Horseman tonic kom i fire varianter. Sammen med Tundra Tonic og Norsk gin skulle dette bli grunnstammen i en serie med oppskrifter vi kalte Dobbelt Norsk. Alt i alt ble det fire slike artikler med alt fra Gin og Tonic til gincocktails basert på minst to norske ingredienser.

Forberedt for fremtiden.

Resten av 2020 har gått med til å kverne ut innhold og forbedre søk og funksjonalitet på altomgin.no. Vi har fått en betydelig raskere webside og gjort innholdet mer synlig. Vi synes fremdeles det er hinsides gøy å utforske gin og tonic og andre kombinasjoner. Nye cocktails, artig garnityr, og nye muligheter. Det er ikke mye å klage over med denne hobbyen – og det er åpenbart en fordel å elske gin! Vi gleder oss til det igjen er mulig å gå på ginfestival – forhåpentlig veldig snart!

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.