Nyheter gin

Nyheter om gin & sånn – Juni 2020

Del med andre ginteresserte:

Her har vi samlet litt aktuelle nyheter om gin, tonic, vermut, mixere og andre ting som kan være av ginteresse. Denne gangen kan du blant annet lese om at Monkey 47 har skiftet eier, at Amazon lanserer egen gin, og at det har kommet en ny, norsk tonic.

Pernod Ricard kjøper Monkey 47

Monkey-47-Schwartzwald-Dry-Gin

Franske Pernord Ricard er verdens nest største produsent av vin og sprit. Fra tidligere eier de Beefeater Gin og Seagrams Gin. De har også nylig kjøpt Italienske Malfy Gin. Det siste nye er at de akkurat har kjøpt de resterende aksjene i Monkey 47. Dette var ikke overraskende, gitt at de har vært største aksjonær siden 2016. Det sies at grunnleggeren av Monkey 47, Alexander Stein, vil fortsette i selskapet.

Taxfree salget kan falle med så mye som 60% i 2020

Nyheter Gin taxfree dutyfree

I følge IWSR Drinks Market Analysis kan taxfree salget falle med så mye som 60% i 2020. Det er ikke forventet at salget er tilbake på tidligere nivåer før i 2024. Takket være viruset fra Kina har vi alle måttet droppe utenlandsturene våre. Selv om mange land så smått har startet å åpne opp har det skjedd noe med vårt forhold til videomøter. Dette kan føre til en mer permanent endring i reisevanene våre. Til sammenlikning førte finanskrisen i 2018 til en 12% nedgang i taxfree salget.

Amazon lanserer egen gin i Storbritannia

Amazon Tovess Single Batch Handcrafted Dry Gin

Amazon lanserer Tovess Single Batch Handcrafted Dry Gin for salg i Storbritannia. Dette er en gin som, ifølge reklamen, passer både for vegetarianere og veganere. Denne produserer like utenfor Birmingham, på den eldste kobber pot-still i bruk i Storbritannia. Smaken skal være velbalansert med et preg av grapefrukt og henlede tankene til Middelhavet. Prisen er £24,99.

Berentsens Brygghus lanserer Headless Horseman Tonic

Berentsens Brygghus Headless Horseman Tonic

Det har kommet et ny, norsk tonic på markedet. Bresentsens Brygghus i Egersund har akkurat lansert Headless Horseman Tonic i fire forskjellige varianter. Disse kommer i utgavene Original Indian Tonic, Orange Blossom Tonic, Rhubarb Tonic og Pink Grapefruit Tonic. Vi er, selvfølgelig, allerede i gang med å teste.

Pernod Ricard investerer i Ki No Bi

Nyheter Gin Ki No Bi

Franske Pernod Ricard ser ut til å være på hugget i år. Nå har de kjøpt en større aksjepost i den japanske ginprodusenten Ki No Bi. Sammen med oppkjøpet i Monkey 47 signaliserer dette en vilje til å bredde sin ginportefølje.

Gå ikke glipp av nyheter om gin og tilbehør

Få med deg alt fra nyheter og ginomtaler til oppskrifter og idéer til opplevelser. Abonner på vårt nyhetsbrev i dag.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.