Hva passer til Boatyard Double Gin

Nye gin på Vinmonopolet – September 2019

Del med andre ginteresserte:

Vinmonopolet har nå sluppet fem nye gin. Fire av de fem kommer i partiutvalget, så her kan det være lurt å bestemme seg raskt. Kun en kommer i basisutvalget.

For meg var den en glede å se at Irske Boatyard Double Gin har funnet veien til Vinmonopolet. Dette er en fantastisk god gin som har stått på ønskelisten siden vi har så heldige å treffe eieren av destilleriet på Copenhagen Gin Fest i februar.

Thomson Victor Gin

Thomas Victor Gin
Thomas Victor Gin. (Bilde: Produsenten)

Thomson Victor Gin er fra New Zealand, og produseres av whisky produsenten Thomson. Dette er den eneste av de nye ginnene som inngår i basisutvalget. Thomson Victor Gin inneholder, foruten einebær, også sitron, sitrongress, kardemomme og koriander. Smaken er utpreget botanisk.

Boatyard Double Gin

Boatyard Double Gin
Boatyard Double Gin. (Bilde: Produsenten)

Denne herligheten lages på The Boatyard Distillery i Nord Irland. Dette er en såkalt single estate gin, det vil si at alle ingredienser kommer fra eiendommen. Dette inkluderer også kornet som spriten er laget på. Boatyard Double Gin blir å finne på partiutvalget. Smaken er myk og fyldig av einer, sitrus og lakris.

That Boutique-y Gin Company Proper Pink Gin

Proper Pink Gin
That Boutique-y Gin Company Proper Pink Gin. (Bilde: Produsenten)

That Boutique-y Gin Company er en britisk produsent som ser ut til å ha fått innpass hos Vinmonopolet, denne gangen på partiutvalget. Et navn som Proper Pink Gin setter forventninger. Basert på andre av deres produkter, er jeg ikke helt sikker på hvilken vei det kan slå. I følge smaksnotatene har den et preg av røde bær, einer og sitrus. Bonuspoeng for morsom reklamefilm.

Kyrö Koskue Gin

Kyro Koskue Gin
Kyrö Koskue Gin. (Bilde: Produsenten)

Fra velkjente Kyrö i Finland kommer et parti med Kyrö Koskue Gin som blir tilgjengelig på partiutvalget. Dette er en fatlagret gin med toner av honning, appelsin og pepper.

Portage Dry Gin

Portage Dry Gin
Portage Dry Gin. (Bilde: Produsenten)

Denne produseres i Canada på sprit laget av mais. Smaken er preget av tradisjonelle ting som einer og sitrus, krydder og urter. Med andre ord, kanskje ikke en gin som utpreger seg spesielt. Den blir å finne på partiutvalget.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.