Amrut Nilgiris Indian Dry Gin er skapt for å gi et inntrykk av Indias dufter fra regionen Nilgiris, med de blå fjellene, omtrent 2.500 meter over havet.
Det var den tidligere lederen, Neelkanta Rao Jagdale, som rundt 2015 synes det var på tide at firmaet laget en gin som speilet smakene og duftene av India. Det ble brukt mye tid i Nilgiris, også kjent som de blå fjellene, ganske langt sørøst i India. Tiden ble særlig brukt på te plantasjene i Nilgiris for å finne den nøyaktig riktige balansen blant ingrediensene. Dette området ligger på 1.000 til 2.500 meters høyde, og er grunnen til at også teen herfra er kjent for sin friske, livlige og blomstrete smak. Ginen skulle nemlig speile lokale botaniske ingrediensene fra dette området. Nikhil Varma, gin destillatøren til Amrut, var på dette tidspunktet temmelig nyansatt og tok utfordringen på strak arm. Med et strålende resultat.
Ginen inneholder også betelblader som i sørøst Asia brukes som en mildt stimuli, som i styrke kan sammenlignes med nikotin. Betelbladene i Amrut Nilgiris gin inneholder kommer fra Mysore, som har en litt kraftigere krydret undertone. Jeg mistenker at det er her den spennende ettersmaken kommer inn.
Duft- og smaksnotater
Duften er krydret, tydelig einer og mye urter og krydder.
Smaken har de klassiske elementene som einer, sitrus og furu, men det er også noe eksotisk her. Det er sødmefullt, men ikke søtt. Svært godt integrert og fullt av krydder. Ganske floral, med hint av te og krydder. Litt pepret i avslutningen.
Amrut Nilgiris Indian Dry Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
Duft
- Krydder
- Einer
- Furu
- Floral
- Sitrus
Smak
- Sødme
- Einer
- Sitrus
- Krydder
- Muskat
Ettersmak
- Einer
- Pepper
Anbefalt tonic
Anbefalt garnityr
Mer informasjon
Oppskrifter med Amrut Nilgiris Indian Dry Gin
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.