Turvennlig drikke. Cocktails på tur

Turvennlig drikke – Cocktails på tur

Er det mulig å lage cocktails når man er på tur? Selvfølgelig er det mulig. Her får du tipsene du trenger enten du vil lage din egen Gin og Tonic eller ta med deg en gin fizz på boks.

Denne artikkelen inneholder betalte lenker. Disse er merket med*.

Nordmenn flest elsker å gå på tur. Enten vi snakker om den nesten obligatoriske søndagsturen i nabolaget eller en skikkelig fjelltur, kanskje med overnatting under stjernene. Personlig liker jeg også å gå tur, men jeg setter stor pris på komfort. For meg innebærer dette litt mer enn bare å kunne sove tørt. Godt drikke høyner trivselsfaktoren.

Godt drikke innebærer en del logistikk. Du skal ha gode (flytende) råvarer, glass, og garnityr. Den åpenbare utfordringen da blir vekt. Det å dra rundt på sitron, appelsin, gin, tonic, vermut, og isbiter blir fort litt mye.

Gode glass på tur

Det å ta med seg gode glass på tur kan være en utfordring. Enten veier de mye og tåler lite, eller så er de laget av tykk plast som fort blir stygg og dermed lite hyggelig å bruke. Løsningen for vår del er en serie med glass fra Lehmann Norge. De har en hel serie med glass som er laget av polykarbonat, som tåler oppvaskmaskin, og som er nesten umulig å ødelegge ved vanlig bruk. Disse er tynne og gode å drikke av, og veien nesten ingen ting.

Det glasset vi bruker mest heter Summertime og er det til høyre på bildet under. Dette egner seg svært godt til cocktails på tur. De er perfekte til både Gin og Tonic og Negroni. Har vi med oss vin på tur så funker dette glasset veldig bra til det også. Her kan de se hele polykarbonat-kolleksjonen fra Lehmann Norge.*

Glass til tur og utebruk
Glassene Ballon og Summertime fra Lehmann Glass Norge. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Isbiter – den største utfordringen

Fellestrekket ved de fleste cocktails er at de er kalde. Med mindre du drar på tur om vinteren så er dette en utfordring. Løsningen vår er en termos av god kvalitet.* Denne rommer 1,2 liter. Det høres kanskje mye ut, men skal du ha med deg isbiter må du huske på at det blir mer luft mellom isbitene jo større isbitene er. Da er det greit å ha god plass.

Vi erfarte var at vi hadde mye is igjen etter å ha laget fire Gin og Tonic. Overraskende nok, var det også isbiter igjen dagen etterpå. Det var faktisk ikke noe smeltevann i termosen dagen etter, kun isbiter. Disse isbitene gjorde at vi hadde iskaldt drikkevann På veien til bilen.

lage en Gin og Tonic
(Bilde: Bigstock)

Gin og Tonic i hengekøye

Vi tilbragte en av årets sommernetter i hengekøye. Selv om vi bare skulle være borte én natt, så måtte vi jo ha med oss litt godt drikke.

Gin og Tonic er en enkel og grei drink å lage på tur. Med litt planlegging så trenger man ikke å ha med seg særlig mye for å få dette til. Fordi vi skulle ta bilder, så valgte vi en ginflaske som det ikke var så mye igjen på. Alternativet ville kanskje vært å fylle ligg gin på en lett plastflaske.

Her er det du trenger

  • Gin: Ville vi vanligvis ha tatt med oss i en liten reiseflaske av plast.
  • Tonic: Her valgte vi de som hadde lettest emballasje. The Headless Horseman serien kommer på 0,33l bokser. Tundra tonic fra Nøisom har nå helt nylig kommet med alle sine tonic på 0,33 boks og blitt praktiske også. Alternativet er en Schweppes på 0,5l plastflaske.
  • Garnityr: Vi valgte en gin og tonic kombinasjon som passet med dehydrert garnityr. Dermed sparte vi både appelsin og potetskreller. Et par kvister med rosmarin ble også med på turen. Tørket sitrus til garnityr lager du fint selv – les mer her.
  • Isbiter: Dette er en selvfølge å ta med. Her er termosen din bestevenn.
  • Målebeger: Et målebeger veier lite og tar liten plass.
  • Glass: Du kan lage en G&T i turkoppen, men det smaker jo mye bedre i et skikkelig glass. Løsningen heter Summertime* og er laget i polykarbonat.

Fordi jeg er en verktøyfetisjist, benytter jeg enhver anledning til å dra med meg min Leatherman Surge. I denne sammenhengen kom den til nytte ved klipping av rosmarin. De fleste klarer seg fint med en Leatherman Wave+*, som er den jeg har med meg til daglig.

Turvennlig drikke. Cocktails på tur
Bareksten Botanical Gin, The Headless Horseman Original Indian Tonic, og dehydrert appelsin servert i superlette polykarbonat. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dry Martini på tur

En Dry Martini på tur høres kanskje umulig ut, men hvis du er villig til å inngå et par kompromisser, så er det fullt mulig. Det første det bør kompromisse på er glass. Du kan selvfølgelig ta med deg martiniglass laget av polykarbonat,* men vi anbefaler heller Summertime.* Dette er de samme glassene som vi bruker til Gin og Tonic på tur.

Det andre du bør vurdere å kompromisse på er vermut. Her anbefaler jeg å lage noen virkelig tørre Dry Martini. Vil du shake kan du bruke en vannflaske. Denne egner seg også som røreglass, hvis den er av den store typen.

Ferdigblandet Negroni

Generelt er det jo slik at jo flere ingredienser, jo mer å bære på. Dette kan i mange tilfeller fikses ved å lage ting ferdig på forhånd. Alt du trenger for å få iskald Negroni på tur er en skikkelig termos.*

Den senere tiden har det kommet flere ferdigblandede Negroni på markedet i Norge som kan gjøre livet lettere for oss som elsker Negroni også når vi er på tur. Her er tre eksempler;

Campari Negroni

Campari Negroni

Vi tester Campari Negroni

Campari Negroni er et svært vellykket forsøk på å lage en god ready-to-drink Negroni. Når produsenten er Campari, så hadde vi heller ikke forventet noe annet. Endelig en ferdig Negroni ... Les mer

Stay Canned Negroni på boks

Stay Canned Negroni

Vi tester Stay Canned Negroni

Stay Canned Negroni er en negroni på boks som smaker akkurat slik du forventer. Den gjør seg fint som et alternativ til øl eller sider. Jeg må si at jeg ... Les mer

Stockholms Brenneri Negroni Rosa

Stockholms Brenneri Negroni Rosa

Vi tester Stockholms Brenneri Negroni Rosa

Stockholms Brenneri Negroni Rosa er en drikkeklar og sommerlig Negroni på flaske. Dette er en spennende og annerledes Negroni. Både smak og farge lever opp til navnet. Dette er en ... Les mer

Du kan selvsagt også lage din favoritt-Negroni ferdig dagen før du skal ut på tur, og sett den i kjøleskapet over natten. Termosen fyller du opp med iskaldt vann og noen isbiter kvelden før så den er skikkelig kald. Tøm ut alt fra termosen og fyll den med isbiter før du reiser. På denne måten er både termos og drikke så kaldt som mulig når du forlater hjemmet. Du kan enten ta med deg en potetskreller og en appelsin, og spise resten av appelsinen før du skal hjem – eller så kan du kompromisse med dehydrert appelsin. Med den ferdige negroniblandingen og isbitene kan du skjenke deg en herlig Negroni når du slår deg til ro for kvelden.

Andre ferdige cocktails på tur

Det begynner etter hvert å bli et bra utvalg av ferdige gincocktails tilgjengelig på Vinmonopolet og i dagligvarebutikkene. Vi har tidligere skrevet om NIO cocktails. Dette er ferdige cocktails i en pakning som ikke er stort større enn et CD cover. Hvem sier at cocktails på tur trenger å være komplisert? Alt du trenger her er glass, isbiter, og garnityr.

NIO får du kjøpt på Vinmonopolet. De har i dag fire forskjellige gincocktails:

NIO ferdigblandet cocktail
NIO ferdigblandet cocktail. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Ferdige gincocktails på boks

Stig Bareksten var den første i Norge som kom med dette konseptet. Bareksten Ready to Drink er en serie på fire ginbaserte produkter. Det faktum at de tappes på boks gjør de veldig turvennlige. Disse kan nytes rett fra boksen. Her kan du lese vår omtale av Bareksten på boks.

Dersom du tar med deg disse på tur i den varmere årstiden, anbefaler jeg å ta med glass, og en termos med isbiter. Her har du noen ideer til garnityr til Bareksten Ready to Drink.

Bareksten boks
Bareksten på boks. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Gin og Tonic fra Oslo Håndverksdestilleri

Oslo Håndverksdestilleri har sammen med Nøisom, de som produserer Tundra Tonic, laget to varianter av Gin og Tonic på boks. Disse er basert på Vidda Tørr Gin og Fjæra Rosé Gin.

For Vidda Gin & Tonic anbefaler vi skall av rosa grapefrukt som garnityr.
Bildet under viser Fjæra Gin & Tonic i Summertime.* glass, med bringebær og rosmarin som garnityr.

Fjæra Gin og Tonic på boks med garnityr
Fjæra Gin og Tonic på boks med bringebær og rosmarin som garnityr. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Har du flere tips til cocktails på tur? Supert om du gir oss noen tips i kommentarfeltet.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.