Stockholms Brenneri Negroni Rosa

Vi tester Stockholms Brenneri Negroni Rosa

Stockholms Brenneri Negroni Rosa er en drikkeklar og sommerlig Negroni på flaske. Dette er en spennende og annerledes Negroni.

Både smak og farge lever opp til navnet. Dette er en Negroni som ligger et sted mellom den klassiske røde og den forholdvis nye, hvite varianten. Den er litt lysere og har mer preg av rabarbra og et hint av eple. Den er “lettere” i smaken enn en klassisk Negroni.

Navnet henspiller nok både på ginen som er basis her; nemlig Stockholms Brenneri Pink Gin, og det at selve fargen på Negroni Rosa er mer rosa enn rød.

Tre litt utradisjonelle ingredienser

Dette er ikke en klassisk Negroni. Her er det bitter rabarbra og grapefrukt som spiller hovedrollen. Som i en hver Negroni er det tre ingredienser. Disse er Stockholms Bränneri Pink Gin, Stockholms Aperitif – Röd og en rabarbra vermut fra Spriteriet.

Stockholms Aperitif – Rød er laget på organisk eplecider infusert med rognebær, samt røtter for å balansere. Det er også appelsinskall, gentian og legestokkrose. Når man ser denne sammensetningen har jeg veldig lyst til å forsøke denne med frisk rabarbra som garnityr. Det mangler liksom i sesong akkurat i skrivende stund, men det ordner seg jo etterhvert.

Dette trenger du kanskje

*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.

Duft- og smaksnotater

Alene har denne subtile dufter av einer og rabarbra, sammen med jordlige undertoner og et hint av krydder.
I munnen skjer det mye. Først kommer en klar smak av rosa grapefrukt. Denne glir fort over i bitter rabarbra. Ettersmaken er lang, med et tydelig innslag av eik.

I et glass med isbiter og litt sitronskall er det rabarbra og sitrus som dominerer i nesen. Smaken starter med sitrus, men går raskt over i rabarbra med et hint av eple. Avslutningen er bitter med et innslag av frisk sitrus fra sitronskallet.

Mer informasjon

Produsent
Vinmonopolet

Andre produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.