Campari Negroni er et svært vellykket forsøk på å lage en god ready-to-drink Negroni. Når produsenten er Campari, så hadde vi heller ikke forventet noe annet.
Endelig en ferdig Negroni som smaker som en ekte! Det var det første jeg tenkte da jeg smakte denne på Vinmonopolets smaking i Oslo Spektrum i slutten av april 2023.
Campari Negroni kom på Vinmonopolet 3 mai 2023. Det første vi gjorde etter å ha fått flasken hjem var selvfølgelig å smake på den. Her er førsteinntrykket: Fargen er helt riktig. Duften er også helt riktig. Her kjenner du varme krydder, og et hint av einer. Når vi smaker den uten is så er det et tydelig preg av bitter bark, men også en rund og fin sødme. Dette lover bra.
Valg av garnityr
Neste skritt var selvfølgelig å finne glass, isbiter og appelsin. Vi valgte å lage ett glass med appelsinbåt som garnityr, slik som Campari markedsfører. I tillegg laget vi ett glass med det klassiske appelsinskallet som garnityr, bare for å se hva som ble best.
Vi ble ikke skuffet. Begge varianter smaker som en solid og klassisk Negroni. Det er god balanse mellom bitterhet og sødme. Smakene er godt integrerte, slik at de ikke skifter eller kommer lagvis. Når det kommer til valget mellom appelsinbåt eller appelsinskall, så er ikke forskjellen veldig stor. Vår opplevelse var at drinken ble en anelse rundere og søtere med appelsinbåt som garnityr. Klemmer du litt på denne, slik at du får ut litt saft, så blir det en søtere og mildere Negroni. Om du liker din Negroni mer på den bitre side av skalaen skal du gå for appelsinskall.
Dette kan være av interesse
Like god som hjemmelaget?
En klassisk Negroni består av tre ingredienser i lik andel. Bitteren er selvfølgelig Campari Bitter. Fra importøren fikk jeg vite at ginen som er brukt er Bulldog London Dry Gin. Dette er, etter min mening, et svært godt valg da denne ginen er preget av einer, eksotiske krydder og appelsin. Når det kommer til valget av vermut, så er det naturlig å anta at det her er Cinzano Rosso.
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
Ettersom vi allerede hadde alle tre ingredienser stående i skapet valgte vi å lage en Negroni med Bulldog London Dry Gin. Garnityret ble appelsinskall. På denne måten kunne vi sammenlikne de to drinkene side om side.
Her var det knapt noen forskjell. Den lille forskjellen vi kjente kan for eksempel komme av at vermuten vi brukte har vært åpen en stund, eller at ginflasken er 3-4 år gammel. Her kan vi trygt si at Campari Negroni leverer 100%.
Konklusjon
Ready-to-drink produkter handler alt for ofte om kompromisser. Ofte må man senke alkoholinnholdet eller endre litt på ingredienslisten. Dette er ikke tilfellet her. Jeg tror at dette er det mest vellykkede RTD-produktet jeg har smakt. Dette smaker slik som en Negroni skal smake. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle skrive noe slikt, men jeg håper faktisk at dette produktet kommer på 3-liters bag-in-box så fort som mulig. Det tror jeg kunne bli en storselger for de som skal ha en større fest eller annen tilstelning hvor man ønsker å kunne tilby noe mer enn vin, øl og Gin og Tonic.
Campari Negroni er tilgjengelig i basisutvalget på Vinmonopolet til en pris av 285,90. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 26%.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.