mest solgte gin vinmonopolet våren 2020

De 15 mest solgte gin på Vinmonopolet våren 2020

Del med andre ginteresserte:

De 15 mest solgte gin på Vinmonopolet våren 2020 gir ikke fryktelig mange overraskelser. Vinmonopolet har hatt en markant økning i salget på 32% i forhold til samme periode i fjor.

Det meste av økningen kommer av myndighetenes korona-tiltak, men to flere salgsdager påvirker også. Hetebølgen i uke 25 og 26, samt svak norsk krone gjør nok også sitt.

Folk kjøper mer pr handel og planlegger dermed bedre. Særlig polutsalg langs svenskegrensen merker en større økning. I følge Vinmonopolets sider drikker nordmenn trolig mindre under krisetider. Under lavkonjunkturen på 90-tallet, og i tiden etter 11. september og 22. juli var det nedgang i Vinmonopolets salg.

Fremdeles i følge Vinmonopolets sider er det vanskelig å si om alkoholkonsumet har gått opp eller ned under korona-perioden, men informasjonen Vinmonopolet har tilgang til indikerer stabilt konsum, alternativt svakt fallende. I opinions «norsk koronamononitor» oppgir 72 prosent av de spurte at alkoholkonsumet er uforandret etter kornoa-tiltakene. 19 prosent oppgir redusert konsum, og 9 prosent sier konsumet har økt.

Vil se se tallene for 2019, finner du de her: De 29 mest solgte gin på Vinmonopolet i 2019.

Beste gin til en Martini

Nøkkeltallene første halvår 2020

Her er det liten endring å spore fra 2019. Norges mest solgte gin er fremdeles Gordons London Dry Gin med hele 130.162 liter. Bombay Sapphire London Dry Gin kommer fremdeles på andre plass og Tanqueray London Dry Gin fremdeles på tredje.

Vinmonopolets mest solgte norske gin er fremdeles Harahorn Gin. Den mest solgte moderne ginen er Hendrick’s Gin, den samme som i 2019. Den mest solgte norske Pink Gin er fremdeles Elsker Dry Pink Gin. Det norske folk er dermed ikke akkurat av typen eventyrlystne når det kommer til innkjøp av fludium. Vi ser samme type info ut i fra søk på altomgin.no også. Veldig mange ser etter informasjon om de store merkene, og holder seg til det samme som alltid.

De mest solgte gin på Vinmonopolet våren 2020

Listen er basert på Vinmonopolets toppselgerliste med 500 varer. Her kom bare 15 gin med. Tallene i parentes er plasseringen på Vinmonopolets toppselgerliste, deretter oppgis antall solgte liter.

1. Gordons London Dry Gin (9) 130.162 liter

Gordons London Dry Gin finner vi på 9 plass på Vinmonopolets liste som første gin. Gordons London Dry Gin er verdens mest solgte gin, så det er vel neppe noen bombe at det også er Norges mest solgte gin. Men forspranget har iallefall krympet noe inn. I 2019 solgte de over dobbelt så mye som nestemann på listen, der har tingene forandret seg noe.

Hva passer til Gordons London Dry Gin

Hva passer til Gordons London Dry Gin

Gordons London Dry Gin er en typisk London Dry. Gordons ble grunnlagt i 1769 i London. Oppskriften er uforandret, men Gordons Gin blir i dag produsert i Skottland. Gordons Gin ... Les mer

2. Bombay Sapphire London Dry Gin (17) 82.740 liter

Bombay Sapphire London Dry Gin kom med sine blå flasker og gjorde gin kult (igjen), både godt og kult faktisk. Og de trekker iallefall i Norge litt opp på listen og minsker avstanden til Gordons.

Hva-passer-til-Bombay-Sapphire-London-Dry-Gin

Hva passer til Bombay Sapphire London Dry Gin

Bombay Sapphire London Dry Gin er en av de mest kjente gin på markedet. Flasken er lett gjenkjennelig - og ginen en veldig mange husker og har smakt. Den inneholder ... Les mer

3. Tanqueray London Dry Gin (35) 38.427 liter

Barndommens gin? Høres veldig pussig ut, men den grønne flasken med Tanqueray London Dry Gin husker jeg som barn at vi alltid hadde i barskapet. Lukten var som granbar for meg, og jeg har i mange år bare sett på denne som «granbaressens». Gin ble først en interesse mange år senere.

Tanqueray London Dry Gin

Hva passer til Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray London Dry Gin er en av de gamle ginflaskene man "alltid har hatt i skapet". Tanqueray London Dry Gin har et kraftig einerpreg, og er en gin for deg ... Les mer

4. Arctic Distilled Gin (60) 21.988 liter

Den første skandinaviske ginen er Arctic Distilled fra Finland.

Hva passer til Arctic Distilled Gin

Hva passer til Arctic Distilled Gin

Arctic Distilled Gin er en enkel gin med preg av einer og litt sitrus. Produsenten er finske Koskenkorwa, bedre kjent for sin vodka med samme navn. Intrykket er litt "ikke ... Les mer

5. Beefeater London Dry (70) 19.957 liter

Beefeater London Dry Gin er standard barskapinnhold hos oss og har vært det i mange år. Dette er en gin du kan bruke til mye på grunn av ingredienser som f.eks grapefrukt og mandler.

Beefeeter London Dry Gin

Hva passer til Beefeater London Dry Gin

Beefeater London Dry Gin er oppkalt etter vaktene ved Tower of London. Den er en klassisk London Dry gin med innslag av koriander og grapefrukt. Beefeater London Dry Gin Kjente ... Les mer

6. Finsbury London Dry Gin (73) 19.494 liter

Skal du ha en rimelig og god London Dry Gin, er Finsbury London Dry Gin kanskje det beste valget.

Finsbury London Dry Gin

Hva passer til Finsbury London Dry Gin

Finsbury London Dry Gin er rimelig gin av typen London Dry. Finsbury Gin er et av verdens eldste gin merker. Finsbury Distillery ble grunnlagt i London av Joseph Bishop i ... Les mer

7. Gibson’s London Dry Gin (94) 14.003 liter

Se Vinmonopolets omtale.

8. Harahorn Gin (103) 11.813 liter

Harahorn er igjen den mestselgende norske ginen på Vinmonopolet, og ikke uten grunn. De har også nå utøket serien sin med flere typer gin. Nesten litt rart de ikke har mer konkurranse, så mye god norsk gin som har dukket opp etter hvert.

Hva-passer-til-Harahorn-Gin

Hva passer til Harahorn Gin

Harahorn er en tørr gin med god fylde og preg av einer, anis og sitrus. Den har en sval aroma av einerbær, anis, blomst og sitrus. Lanseringen av denne ginnen ... Les mer

9. Hendrick’s Gin (105) 11.480 liter

Agurkginen fremfor noen selvsagt, det er nok det mange først og fremst forbinder med Hendrick’s Gin. Men agurk fungerer i mange flere gin og Hendrick’s Gin er mye mer enn bare det.

Hendricks Gin

Hva passer til Hendrick’s Gin

Hendrick's Gin er en av pionerne bak den nye gin-bølgen. Hendrick's er mild, og lett å like. Prøv den gjerne med friske roseblader. Dufter av koriander, tørkede urter og skog ... Les mer

10. Bareksten Botanical Gin (110) 10.403 liter

Bareksten Botanical Gin er ginen som satt Norge på kartet i internasjonale bar-miljøer og nok den som fremdeles gjør det best utenfor Norges grenser. Uendelige variasjonsmuligheter og mange ingredienser å spille på gjør dette til en morsom gin å leke med.

Bareksten-Botanical-Gin

Hva passer til Bareksten Botanical Gin

Bareksten Botanical Gin har en blomstret duft med hint av sitrus, lime, kanel og einer. Smaken er tørr og sammensatt, med godt integrerte urter. Dette er en nydelig gin som ... Les mer

11. Elsker Dry Pink Gin (118) 10.128 liter

Den første Rosa-ginen på listen, og den samme som var øverst i 2019. En ordentlig gin som er rosa, har smak både av bringebær og einebær.

Hva-passer-til-Elsker-Dry-Pink-Gin

Hva passer til Elsker Dry Pink Gin

Elsker Dry Pink Gin er en gin med middels fylde og fokusert preg av einer, urter, sitrus og røde bær. Det er verdt å merke seg at Elsker Dry Pink ... Les mer

12. Gordon’s Premium Pink Distilled Gin (135) 8.353 liter

Vi ser enormt mye søk etter denne hos oss, det er nok mange som liker sødmen, kanskje blant de som begynner sin gin-reise med denne. Pussig at ikke flere får øynene opp for norsk pink gin.

Hva-passer-til-Gordons-Premium-Pink-Distilled-Gin

Hva passer til Gordon’s Premium Pink Distilled Gin

Gordon's Pink Gin er en gin smaksatt med jordbær, bringebær og rips. Den er tilsatt en del sukker; 70 gram pr liter. Ganske søtlig gin som jeg personlig synes må ... Les mer

13. Greenfield Gin (205) 3.547 liter

Greenfield Gin er den første som virkelig har kommet seg opp på listen fra i fjor. Denne var ikke blandt top 29 2019, og er dermed ny.

Se Vinmonopolets omtale.

14. Kalinka London Dry (212) 3.389 liter

Se vinmonopolets omtale.

15. Harahorn Pink Gin (249) 2.408 liter

Harahorn igjen med sin andre plassering på toppselgerlisten. En god pink gin de fleste kan like.

harahorn pink Gin er en virkelig god Pink Gin

Hva passer til Harahorn Pink Gin

Harahorn Pink Gin er en pink gin som både er pink og gin på en gang. Det vil si at den smaker både bringebær og einebær, samt mye annet godt ... Les mer

Det er nesten ikke bevegelse å spore blant de 15 ginene på listen. Stort sett de samme som er i topplisten som alltid før, og det kan jo ha noe med at det ikke er så lett å få fortalt om produktet sitt til folk å gjøre. Omsetningen på Vinmonopolet økte med 32 prosent på landsbasis. I Viken som mest påvirkes av grensehandel til vanlig var økningen på hele 49 prosent. Til sammenligning økte omsetning i vestlandsfylkene bare med ca 20%. Kategorien gin har økt med 57% på landsbasis og fruktvin med 155%. Ren sprit uten smak har gått litt ned i omsetning.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

One comment

  1. Hei
    Silvertail er en Gin flere vinmonopol bør ta inn. Fantastisk frisk smak av sitrus og einer. Min absolutte favoritt.

    Mvh
    Solveig

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.