sitrrusgin med sitron

5 Sitrus gin sammenliknet

Del med andre ginteresserte:

Sitrus gin er populært for tiden. Her har vi sammenliknet fem helt forskjellige. Her finner du alt fra milde gin med et hint av sitrus til veldig tydelig appelsin og sitron.

Sitron gin er ikke en ny idé, det var populært allerede på 30-tallet. Dette var en trend som hold seg helt til 60-tallet, da vodka etterhvert tok over.

Hva er sitrus gin

Sitrus gin er ingen offisiell kategori. De fleste havner innenfor kategorien smaksatt gin, altså en gin som er smaksatt med sitrus. Sitrus er ikke bare sitron, det er et fellesbegrep på alle sitrusfrukter. Sitron er den vanligste ingrediensen i en sitrus gin. Av de fire vi har valgt ut her er det kun den norske By Brenneri Citrus Gin som inneholder mer enn sitron. Denne inneholder nemlig også appelsinskall.

Osmoz Citrus Gin

Osmoz Citrus Gin
Osmoz Citrus Gin. (Bilde: Produsenten)

Osmoz Citrus Gin er en elegant fransk gin laget på druesprit. Appelsin, nellik, mandler og lakris gir en rund sødme. Eple, agurk og lime gjør at den ikke blir for søt og tung. Dette er en gin som kan tøyes i mange retninger. Den inneholder definitivt sitrus, men mest som en behagelig undertone. Denne fungerer både i en Gin og Tonic og i en Dry Martini.

Sipsmith Lemon Drizzle Gin

Hva passer til Sipsmith Lemon Drizzle Gin
Sipsmith Lemon Drizzle Gin. (Bilde: Produsenten)

Sipsmith Lemon Drizzle Gin er på mange måter Osmoz Citrus Gin sitt motstykke. Den er søt, litt tung, og har mer enn nok sitrus og sødme i seg selv. Den er godt egnet med en nøytral tonic, men er også helt nydelig med kun isbiter i et tulipanglass.

By Brenneri Citrus Gin

By Brenneri Citrus Gin
By Brenneri Citrus Gin (Bilde: Produsenten)

By Brenneri Citrus Gin inneholder skall av appelsin og sitron. Kvann runder av, og norsk potetsprit sørger for å høyne viskositeten. Resultatet er en bred og tydelig sitrussmak. Først appelsin, deretter sitron. Den tåler også mer av det gode; appelsintonic med appelsinskall ble bare deilig. By Brenneri Citrus Gin kom på Vinmonopolet i Mai 2020.

Gordon’s Sicilian Lemon Gin

Gordon's Sicilian Lemon Gin Nye gin vinmonopolet-juli-2020
Gordon’s Sicilian Lemon Gin (Bilde: Produsenten)

Gordon’s Sicilian Lemon Gin kom på Vinmonopolet i juli 2020. Den overrasket meg når jeg smakte den første gang. Det første som møter deg er en ren og klar duft av sitron. Smaken er av god og rund sitron. Jeg var redd for at de hadde laget noe kjempesøtt, slik som de gjorde med sin Pink Gin.

Den andre overraskelsen var at, i motsetning til By Brenneri sin Citrus Gin, så tåler ikke Gordons mer sitrus i hverken tonic eller i form av skall. Unntaket er Fentimans Valencian Orange Tonic Water og en skive eller båt med sitron.

Malfy Gin Con Limone

Malfy Gin Con Limone
Malfy Gin Con Limone (Bilde: Produsenten)

Malfy Gin Con Limone var den første sitrus gin jeg smakte. Den er til dags dato min favoritt. Årsaken er at vi her har alt i én pakke: Duft og smak er sitron med en lang avslutning av koriander, anis og einer. Med andre ord er dette noe som smaker både sitron – og gin. Denne egner seg best i en Gin og Tonic med en nøytral tonic eller alene over is.

Gin med sitrus gir variasjon i ginsamlingen

På et vis gjør gin med sitron samlingen din litt mer komplett og øker mulighetene for å leke. Du kan lett lage noe søtlig eller friskt. På samme vis som med rosa gin kan du her også bruke prosecco eller tonic eller andre mixere som ingefærøl for å friske opp en drink. Her er det bare å leke seg og ha det gøy.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.