Bluecoat American Dry Gin

Hva passer til Bluecoat American Dry Gin

Del med andre ginteresserte:

Bluecoat American Dry Gin henter sitt navn fra den siden i den amerikanske borgerkrigen som kjempet for ett fritt og selvstendig USA. Det er en moderne, men samtidig klassisk gin med mye sitrus.

Den er produsert i Philadelphia i delstaten Pennsylvania. Produksjonen skjer i en 1.500 liters kobberkjele som er spesiallaget for Bluecoat Distilling. Einebærene hentes fra Kroatia. Det brukes en blanding av sitrusskall som visstnok skal være unik i amerikansk sammenheng.

Dette er en gin som fungerer bra til både Gin og Tonic, Negroni, og Dry Martini. Med den spesielle sitrusen som er brukt så vil jeg tro at den også gjør seg utmerket i en Breakfast Martini.

Historien bak navnet

Jeg kjøpte denne flasken på en av mine siste turer til USA før viruset fra Kina gjorde det umulig å reise. Vi leide en leilighet like bak Capitol Hill i Washington, DC. Da jeg fikk se denne i en butikk bare noen hundre meter fra der vi bodde, måtte jeg bare ha den. Det var noe eget ved å besøke USAs hovedstad og kjøpe en gin oppkalt etter the Bluecoats.

Bluecoat gin
The battle of Chickamauga. (Bilde: Wikipedia.)

«On their own they were farmers, doctors, blacksmiths and lawyers, united by a common cause: to make this country free from the unbearable and unfair practices of the British crown. They took up arms and became known as “Bluecoats.” They fought long and hard to eventually win their freedom, several years before the notion of an independent, United States of America became a reality.»

bluecoatgin.com

Bluecoat Gin – the original, American Dry Gin

Selskapet bak Bluecoat Gin, Philadelphia Distilling, ble stiftet i 2006. Altså helt i starten på ginbølgen. De produserer i dag to andre gin i tillegg til American Dry Gin. Bluecoat Barrel Finished Gin er American Dry Gin som er lagret på fat i 12 måneder. Bluecoat Elderflower Expression er American Dry Gin som er infusert med hylleblomst.

Nedenfor kan du se Bluecoat Gin sin hyllest til alle kreative skapere. Jeg synes at flagget med Negroniglass var et kult påfunn.

Bluecoat American Dry Gin

Nøkkelord: Gin
Land: USA
Produsent: Phildelphia Distilling
Alkoholstyrke: 47,0%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Bluecoat American Dry Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.