Nyheter-om-gin-februar-2021-SAS-Harahorn

Nyheter om gin & sånn – Februar 2021

Del med andre ginteresserte:

Her har vi samlet litt aktuelle nyheter om gin, tonic, vermut, mixere og andre ting som kan være av ginteresse. Harahorn fortsetter samarbeidet med SAS. Tanqueray og Beefeater lanserer nye smaker.

Harahorn Gin fortsetter samarbeidet med SAS

Harahorn Gin skal fly videre med SAS. Brennevinsprodusenten Det Norske Brenneri fra Grimstad og flyselskapet SAS har skrevet under en ny treårskontrakt.

Dette er en videreføring av samarbeidet de har hatt siden 2018. I februar 2018 ble de første Harahorn-flaskene levert til flyselskapet. Da ble det mulig å kjøpe en norsk håndverksgin på alle mellom- og langdistanseruter. Siden har Harahorn Small Batch Gin vært et fast følge til en GT på vei til New York eller en annen spennende destinasjon. Flybransjen har, som kjent, hatt en turbulent tid etter at korona pandemien var et faktum. Taxfree salget har også stagnert, derfor betyr en slik avtale mye.

Jarle Nereng. Det Norske Brenneri. Nyheter om gin

Nå har vi skrevet under en ny treårskontrakt, og dette betyr mye for oss i forhold til kjennskap til våre prisvinnende gin, sier produktsjef for Harahorn hos Det Norske Brenneri, Jarle Nereng.

SAS er en stor aktør med et godt merkenavn, og det er supert for oss å få være med i deres videre planer. Selvsagt har flybransjen også vært svært skadelidende under korona-pandemien. Da alt var normalt leverte vi over 300 000 miniatyrflasker med Harahorn i året, men Covid 19 har ødelagt for det meste av dette siden utbruddet i mars i fjor. 

Nå kommer vaksinene for fullt, og med det tror vi passasjerene igjen vil komme tilbake til SAS etter hvert, sier Jarle Nereng.

Den originale Harahorn Small Batch Gin selges i mange markeder verden rundt, og har en imponerende samling av edle medaljer fra noen av verdens største brennevinskonkurranser.

Her kan du finne oppskrifter og lese mer om Harahorn Gin.

Aviation Gin lanserer limited-edition Wrexham AFC Aviation Gin

Wrexham AFC Aviation Gin
Wrexham AFC Aviation Gin. (Bilde: Wrexham AFC.)

Ryan Reynolds og Rob McElhenney kjøpte i 2020 fotballklubben Wrexham Association Football Club. Kjøpet ble foretatt etter at Ryan Reynolds hadde solgt sin eierandel i Aviation Gin til Diageo.

Reynolds ville fortsette å ha en rolle i Aviation Gin, noe som er tydelig med lanseringen av denne ginen. Prisen er £32. Den kan kjøpes i klubbens webshop.

Hernö åpner gin-bar i Stockholm

Hernö Gin Bar Stockholm

Til sommeren åpner Hernö en gin-bar på Södermalm i Stockholm. Baren blir på ca 200 kvadratmeter. På gateplan blir det en cocktailbar hvor man kan nyte gode gincocktails eller smake seg igjennom alt hva Hernö lager. I kjelleren blir det tasting-room med ginsmakinger og foredrag.

Adressen blir Hornsgatan 1. Dette er sentralt beliggende mellom Slussen og Mariatorget.

Da er det bare å satse på at vaksinene virker, slik at vi igjen kan besøke søta bror.

Beefeater lanserer Peach & Raspberry Gin

Beefeater-Peach-Raspberry
Beefeater Peach & Raspberry Gin. (Bilde: produsenten)

Beefeater lanserer en ny gin i slutten av mars. Beefeater Peach & Raspberry har den klassiske Beefeater smaken kombinert med friske bringebær og fersken. Smaksatt gin selger bra. Jeg tenker at dette er en variant av pink gin. Lanseringstidspunktet er perfekt, og det skal ikke forundre meg om denne kommer på Vinmonopolet i mai.

Den observante leser vil kanskje legge merke til at designet på flasken er litt annerledes enn man er vant med fra Beefeater. Den nye flasken er laget av 100% resirkulert glass. De nye flaskene ble lansert i januar. Etikettene, som tidligere var laget av plast, er nå laget av papir. Plastkorken er erstattet med en kork i aluminium.

Tanqueray lanserer Blackcurrant Royale Gin

Tanqueray Blackcurrant Royale Nyheter om gin
Tanqueray Blackcurrant Royale Gin. (Bilde: produsenten)

Solbærgin er spennende saker. Nå kaster Taqueray seg på og lanserer Tanqueray Blackcurrant Royale. Jeg klarer ikke å finne ut noe om smaken, men basert på deres andre produkter så bør denne være et godt kjøp. Denne blir rullet ut i England i løpet av februar og mars. Om den noen gang kommer til Norge er usikkert.

Tanqueray lanserer alkoholfri gin

Tanqueray Alkoholfri gin
Tanqueray Alcohol Free. (Bilde: produsenten)

Tanqueray er den andre av de store produsentene som lager en alkoholfri gin. Først ut var Gordons i desember 2020. Tanqueray Alcohol Free har de samme ingrediensene som Tanqueray London Dry Gin. Den sies og bli tilgjengelig i løpet av 2021.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.