Aviation American Gin Diageo

Diageo kjøper Aviation American Gin

Del med andre ginteresserte:

Det internasjonale brennevins-selskapet Diageo kjøper nå alle aksjene i Aviation American Gin. Kjøpesummen er 610 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 5,5 milliarder norske kroner.

I 2018 kjøpte skuespilleren Ryan Reynolds en større aksjepost i Aviation American Gin. Siden den gang har han vært deres ansikt utad. Det amerikanske markedet for gin har hatt en jevn vekst de siste årene, godt hjulpet av Aviation American Gin som har vært det mest hurtigvoksende amerikanske gin-merke. Etter å ha mer enn doblet omsetningen fra 2018 til 2019 er Aviation American Gin nå det nest største gin-merke i super-premium kategorien i USA.

I tillegg har Aviation American Gin gjort stor suksess også utenfor USA. Det er derfor lett å se for seg at Ryan Reynolds har fått en pen avkastning på sin investering. Reynolds har de senere årene gjort en rekke investeringer og ble, fra juli 2020 styremedlem i Match Group, selskapet som eier Match.com og Tinder.

Aviation gin reklame
Ryan Reynolds med en flaske Aviation American Gin. (Bilde: Aviation Gin)

Solid gin-portefølje

Diageo er verdens største selskap i segmentet vin og brennevin. De eier fra før både Tanqueray Gin og Gordons Gin. I en pressemelding sier selskapet at Reynolds skal fortsette å ha en liten eierandel i Aviation. Av summen på 610 millioner dollar skal 335 millioner dollar utbetales med en gang. De resterende 275 millionene vil bli utbetalt over en periode på 10 år, og er avhengig av de økonomiske resultatene.

“A little over two years ago, I became an owner of Aviation Gin because I love the taste of Aviation more than any other spirit. What I didn’t expect was the sheer creative joy learning a new industry would bring. Growing the brand with my company, Maximum Effort Marketing, has been among the most fulfilling projects I’ve ever been involved with. I want to thank Diageo for their incredible team and passion. We’re so excited for the next chapter of Aviation Gin, which, I promise, will require just as little reading”

Ryan Reynolds

Solid humor

Vi har tidligere skrevet om de humoristiske reklamefilmene hvor Ryan Reynolds har hatt hovedrollen. Det er ingen tvil om at kombinasjonen av humor og hans kjendisstatus har vært en vesentlig del av årsaken til de senere års suksess for gin-merket. Selv om Aviation American Gin nå blir en del av Diageo vil vi forhåpentligvis se flere slike godbiter i fremtiden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.