Alternativer til tonic

Alternativer til tonic

Finnes det alternativer til tonic, når man snakker om blandevann til gin? Svaret er ja. Her finner du omtale og oppskrifter med mixere til gin.

Ingefærøl

Det norske begrepet ingefærøl er dessverre litt misbrukt. Vi omtaler nemlig ginger beer (ingefærøl) og ginger ale (ingefærbrus) som det samme.

Ginger beer

Ginger beer var opprinnelig alkoholholdig øl brygget på vann, ingefær sukker og sitrus. Disse ingrediensene ble fermentert før man tilsatte gjær. Kullsyren kommer naturlig fra bryggeprosessen. I dag produseres de fleste varianter uten alkohol. Smaken er kraftig ingefær. De fleste variantene er det man vil kunne kalle spicy. Dette er typisk brukt i drinker som Gin Buck.

Her er de ginger beer som vi har lagt ut. Ved å klikke på bildene kan du lese mer om hver enkelt, samt finne oppskrifter hvor disser er benyttet.

Ginger ale

Ginger ale er kullsyreholdig vann tilsatt ingefær. Resultatet er en brus med en mild smak av ingefær. Noen er søtere enn andre, men fellestrekket er at de blir en blek kopi av ginger beer.

Her er de ginger ale som vi har lagt ut. Ved å klikke på bildene kan du lese mer om hver enkelt, samt finne oppskrifter hvor disser er benyttet.

Test av ingefærøl ginger ale ginger beer

Test av ingefærøl – 10 ginger ale og ginger beer sammenliknet

En test av ingefærøl er noe vi har hatt lyst til å gjennomføre lenge. Utfordringen har vært å finne ut av hva vi skulle vektlegge. En av utfordringene ved en ... Les mer

Soda

Sodavann, eller club soda, er kullsyreholdig vann tilsatt mineraler slik som natriumbikarbonat, kaliumsulfat, og natriumcitrat. Smaken er nøytral, men lett mineralsk. Her er ikke forskjellene så store, med unntak av kullsyreinnholdet. Soda brukes oftest for å “tynne ut” en smak og/eller tilføre lett kullsyre, og ikke for å tilføre smak slik tilfellet er med de fleste andre mixere.

Andre mixere

Verden er full av gode mixere som egner seg for gin. Her vil du finne alt fra bitter lemon, som passer perfekt til Pink Gin, til spennende produkter fra Double Dutch, Fentimans, og Galvanina. Felles for disse er at du tilfører smaker og kullsyre uten bitterheten fra kinin.

Her er de mixerne som vi foreløpig har testet og lagt ut. Ved å klikke på bildene kan du lese mer om hver enkelt, samt finne oppskrifter hvor disse er benyttet.

Vi kommer til å fylle på med flere alternativer til tonic etterhvert som vi får testet de. Følg med under menyen Tonic/Mixere.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

2 comments

  1. Veldig hyggelig, lærerikt og inspirerende med fredagsmailene dine.❤️
    Inspirerende i den forstand at den for en pensjonist som meg sier at nå er det «fredda’n» og tid for å tenke på en god gin (… eller to i helga). 👍🏼

    1. Hei Karl-Tore,

      Veldig hyggelig å høre at våre fredagsmailer er ginspirerende. God helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.