Meir har hittil vært mest kjent for sin akevitt, men kommer nå med Meir Fermented Botanical Gin. Denne har tydelig einer. De har bruk flere fermenterte ingredienser, noe som gir den en spennende og litt uvanlig smak.
I tillegg til fermentert einer har den også fermenterte multer, blåbær og krekling. Fermenteringen er utført med ulike melkesyrebakterier. Prosessen gir en mer kompleks smak og en mer kremet munnfølelse til ginen.
Meir historikk
Meir Distillery er relativt nytt. Det ble startet i 2020 av Ivan Abrahamsen og Rune Laugen, og holder til i Vestby, rett sør for Oslo. Menneskene bak Meir har jobbet sammen i andre firmaer tidligere, og det var nok en drøm som ble virkelighet da de tok spranget og startet for seg selv. De har begge mange års erfaring fra akevitt-produksjon hos verdens største produsent, og utdannelse og bakgrunn fra mat og drikke industrien. Selv om Meir Fermented Botanical Gin er deres første gin, er det verdt å nevne at Ivan var med på å utvikle Skagerrak Nordic Dry Gin, og dermed absolutt ikke er noen novise i gin-verdenen. Meir bruker også einer i flere av sine akevitter fra før.
Meir symbolet er verdt å merke seg. Det er inspirert av valdresrosen og representere for dem de fem sansene; smak, duft, syn, hørsel, og berøring. Symbolet er på toppen av korken, og er håndlaget. Les mer på linken til hjemmesiden deres, under.
Resultatet
Med den erfaringen dette teamet har med produksjon av brennevin ville det være rart om ikke de skulle klare å lage en god gin. La oss starte med flasken. Jeg synes at etiketten og korken er litt kul og annerledes. (Se måten ingrediensene er listet på.) Nesten det samme kan sies om innholdet i flasken også. Meir Fermented Botanical Gin er en gin hvor råvarene kommer frem. Som den gin-nerden jeg er så har jeg sansen for slikt. Det at de har fermentert halvparten av einebærene gjør at man får det jeg vil kalle en unik smak, og en unik munnfølelse. Det bør sies at denne ginen absolutt ikke passer til en del tonicer, men på tross av dette er listen av tonic den passer til ikke unormalt kort.
Meir Fermented Botanical Gin er en av de gin som er med å gjøre gin spennende.
Duft- og smaksnotater
Det første nesen plukker opp er en tydelig og spennende einerduft. Det er også en klar og ren sitrus. I bakgrunnen kjennes kvann og et hint av paradiskorn. Smaken starter med en fantastisk bred einer. Deretter kjenner man sitrus og urter. Man kjenner hele veien et forsiktig fermentert preg. Ettersmaken er krydret og rund, og ender i en fantastisk lang sødme med innslag av fennikel og kanel. Munnfølelsen er super!
Meir Fermented Botanical Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Potetsprit
- Fermentert einer
- Bitter appelsin
- Appelsin
- Lime
- Sitron
- Orrisrot
- Paradiskorn
- Kvann
- Kanelblomst
- Sitrongress
- Fenikkel
- Vintersar
- Karve
- Fermenterte blåbær
- Fermentert krekling
- Fermentert molte
Smak
- Einer
- Sitrus
- Urter
- Krydder
Ettersmak
- Krydder
- Fenikkel
- Kanel
- Sødme
Anbefalt tonic
- 1724 Tonic Water
- Bareksten Premium Indian Tonic Water
- Double Dutch Indian Tonic Water
- Double Dutch Skinny Tonic Water
- Fentimans Connoisseurs Tonic Water
- Fever-Tree Elderflower Tonic Water
- Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
- Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water
- Artisan Pink Citrus Tonic
- Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
- Schweppes Pink Tonic Zero
- The Headless Horseman orange blossom tonic water
- Thomas Henry Tonic Water
- Tundra Bringebær Tonic
- Tundra Indian Tonic Water
- Ørn Craft Pink Grapefruit Tonic
Anbefalt garnityr
- Einebær
- Sitronskall
- Blåbær
- Granskudd
Oppskrifter med Meir Gin
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.