Meir Fermented Botanical Gin

Hva passer til Meir Fermented Botanical Gin

Meir har hittil vært mest kjent for sin akevitt, men kommer nå med Meir Fermented Botanical Gin. Denne har tydelig einer. De har bruk flere fermenterte ingredienser, noe som gir den en spennende og litt uvanlig smak.

I tillegg til fermentert einer har den også fermenterte multer, blåbær og krekling. Fermenteringen er utført med ulike melkesyrebakterier. Prosessen gir en mer kompleks smak og en mer kremet munnfølelse til ginen.

Meir historikk

Meir Distillery er relativt nytt. Det ble startet i 2020 av Ivan Abrahamsen og Rune Laugen, og holder til i Vestby, rett sør for Oslo. Menneskene bak Meir har jobbet sammen i andre firmaer tidligere, og det var nok en drøm som ble virkelighet da de tok spranget og startet for seg selv. De har begge mange års erfaring fra akevitt-produksjon hos verdens største produsent, og utdannelse og bakgrunn fra mat og drikke industrien. Selv om Meir Fermented Botanical Gin er deres første gin, er det verdt å nevne at Ivan var med på å utvikle Skagerrak Nordic Dry Gin, og dermed absolutt ikke er noen novise i gin-verdenen. Meir bruker også einer i flere av sine akevitter fra før.

Meir symbolet er verdt å merke seg. Det er inspirert av valdresrosen og representere for dem de fem sansene; smak, duft, syn, hørsel, og berøring. Symbolet er på toppen av korken, og er håndlaget. Les mer på linken til hjemmesiden deres, under.

Resultatet

Med den erfaringen dette teamet har med produksjon av brennevin ville det være rart om ikke de skulle klare å lage en god gin. La oss starte med flasken. Jeg synes at etiketten og korken er litt kul og annerledes. (Se måten ingrediensene er listet på.) Nesten det samme kan sies om innholdet i flasken også. Meir Fermented Botanical Gin er en gin hvor råvarene kommer frem. Som den gin-nerden jeg er så har jeg sansen for slikt. Det at de har fermentert halvparten av einebærene gjør at man får det jeg vil kalle en unik smak, og en unik munnfølelse. Det bør sies at denne ginen absolutt ikke passer til en del tonicer, men på tross av dette er listen av tonic den passer til ikke unormalt kort.

Meir Fermented Botanical Gin er en av de gin som er med å gjøre gin spennende.

Duft- og smaksnotater

Det første nesen plukker opp er en tydelig og spennende einerduft. Det er også en klar og ren sitrus. I bakgrunnen kjennes kvann og et hint av paradiskorn. Smaken starter med en fantastisk bred einer. Deretter kjenner man sitrus og urter. Man kjenner hele veien et forsiktig fermentert preg. Ettersmaken er krydret og rund, og ender i en fantastisk lang sødme med innslag av fennikel og kanel. Munnfølelsen er super!

Meir Fermented Botanical Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: Meir Distillery AS
Alkoholstyrke: 43,0%
Farge: Klar
Skriv ut
Meir Fermented Botanical Gin er en gin hvor råvarene kommer frem. Flere fermenterte ingredienser gir en spennende smak og munnfølelse.

Oppskrifter med Meir Gin

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.