Espresso Martini med Hapusa Himalayan Dry Gin er faktisk helt himmelsk godt. Jeg har spurt meg selv om denne cocktailen kanskje er laget for Hapusa?
Det var gøy og også eksperimentere med litt lakrispulver på toppen. Det var godt, men juryen er fremdeles ute på om det bare var annerledes og ikke bedre enn uten. Det ble en god variasjon, men ikke noe du behøver for å få et knallgodt resultat.
En Espresso Martini er perfekt etter maten om man blir litt døsig. Er det slik at koffein er et problem på kvelden kan man bare bruke koffeinfri espresso. Det gjør jeg med disse. Slikt sett er en boks koffeinfrie Nespresso kapsler gull verdt av og til.
Eksperimentet med lakrispulver var gøy, men det er greit å vite at lakrispulver har ganske store korn. Det viser seg at lakrisstøv nok er det man trenger til dette. Det vil nok oppleves noe mer behagelig og gi et bedre resultat. (Oppdaterer om det viser seg å stemme.)
Espresso Martini med Hapusa Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Hapusa Himalayan Dry Gin
- 3 cl Espresso kald
- 1,5 cl Kahlua eller en annen kaffelikør
- 0,5-1 cl sukkerlake
- Kaffebønner
- Lakrispulver om du vil prøve det
Dette trenger du
- Hapusa Himalayan Dry Gin
- Kahlua
- Espresso eller sterk kaffe
- Sukkerlake
- Målebeger
- Martiniglass
- Røreglass
- Barskje
- Cocktailsil
- Isbiter
- Lakrispulver ikke nødvendig
Pynt med
- 3 Kaffebønner om du vil
- Lakrispulver om du vil
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Mål opp alle ingrediensene og hell i shakeren sammen med is.
- Rist til shakeren her veldig kald på yttersiden, ca 20 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset, pass på at du får med skummet fra espressoen.
- Om du vil kan du pynte med 3 kaffebønner. Det er lettest å få de til å ligge pent på toppen av skummet om du bruker en pinsett å legge de ned med.
- Vil du ha på lakrispulver drysser du det over en del av cocktailen.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.