Hva passer til Boatyard Double Gin

Hva passer til Boatyard Double Gin

Boatyard Double Gin lages på The Boatyard Distillery i Nord-Irland. Dette er en såkalt single estate gin, det vil si at alle ingredienser kommer fra eiendommen hvor den lages.

Dette inkluderer også kornet som spriten er laget på. Boatyard Double Gin kom på vinmonopolet i september 2019, i partiutvalget. Smaken er myk og fyldig av einer, sitrus og lakris.

Vi likte umiddelbart denne da vi fikk smake den på Copenhagen Gin Fest 2019, og har gledet oss til å få den i hus.

Navnet Doble gin kommer fra den todelte prosessen de bruker i produksjonen. Den lages med organisk hvetemel og Champagne-gjær. Selv om spriten er på 96% og helt nøytral mener McGrirr at basens smak skinner igjennom og at dette er viktig for sluttproduktet. Etter at spriten er destillert tilsettes einer og den får dermed den første dosen “granbar” og sin “doble gin” identitet. Grunnet begrensninger i produksjonen blir den ferdige spriten blandet med innkjøpt organisk produsert hvetesprit, og de botaniske ingrediensene has i og trekker i 18 timer.

Smaken preges av einer og paradiskorn. Det er ingenting mildt med denne ginnen. Nesten skarp smak av pepper, neste sipp gir mer av en blomstret følelse.

McGirr sin anbefalte serve i GT: Tonic med lavt sukkerinnhold med ikke uten, og en skive grapefrukt.

Boatyard Distillery

Joe McGirr, som er grunnlegger av Boatyard Distillery, har bakgrunn fra flere roller i spritbransjen. Han har jobbet hos Glemorangie og Möet Hennessy før han var en periode hos The London Distillery Company hvor han lærte alt om gin fra Darren Rook. Han følte at gin er en kategori hvor man har utrolig stor frihet til å utvikle et produkt etter egen smak og ønsket å gjøre mer med dette.

McGirr ønsket å bruke lokale ingredienser, og den mest lokale ingrediensen er pors. Kunsten med å plukke pors er å gjøre det tidlig om morgenen uten at det har regnet, og bare det er en kunst i Irland. Porsen plukkes av MrGirrs nieser og nevøer to ganger i året i Fermanagh.

Joe McGirr ønsket også å ha kontroll på spritbasen selv. Derfor brenner de hovedmengden av spriten selv på gården av egendyrket hvete. Han mener smaken fra baseproduktet skinner igjennom, og her må jeg være enig. Personlig liker jeg oftest bedre gin med hvetebase enn med feks bygg. De ingrediensene som kjøpes inn endte opp med å være organiske fordi kvaliteten var mer jevn, og de fikk konsistent smak på ingrediensene, noe som er ekstremt viktig for sluttproduktet.
De bruker sitron som skrelles ferske rett før de brukes. Dette gir en helt spesiell smak.

Oppskrifter med Boatyard Double Gin

Andre gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.