Breakfast Martini

Breakfast Martini

Del med andre ginteresserte:

Breakfast Martini ble skapt av Salvatore Calabrese i 1996. Naturlig nok ble den raskt svært populær. Og – nei – det er ingenting feil med å servere denne til frokost!

Om Breakfast Martini

Denne cocktailen ble skapt i 1996 av den kjente bartenderen Salvatore Calabrese. Han var også lenge president av United Kingdom Bartender Guild. Calabrese startet sin karrière på intet mindre enn Dukes Hotel – et sted jeg tidligere har referert til som et Mekka for cocktailelskere.

Som en vri på Calabrese’s originale oppskrift liker jeg å pynte med en liten skive toast i stedet for appelsinskall. Bonus: Du kan bruke toasten til å få med deg alt den gode marmeladen i bunnen av Martiniglasset.

Breakfast Martini

Nøkkelord: Andre Martini

Beskrivelse

Ingredienser

  • 3 cl London Dry gin
  • 1 cl Cointreau
  • 1 cl Ferskpresset sitronsaft
  • 1 ts Søt appelsinmarmelade
  • 1 bit Lett ristet loff

Dette trenger du

Pynt med

  • Toast

Slik går du frem

  • Avkjøl glasset ved å fylle det med kaldt vann og en isbit. La glasset stå med vannet i til du er klar til å bruke det.
  • Rist loffen forsiktig. Skjær vekk skorpen og del skiven opp i passende, pene biter. Lag et lite hakk i bitene slik at de blir sittende på kanten av glasset.
  • Mål opp gin, Cointreau og sitronsaft. Ha dette i shakeren sammen med en teskje appelsinmarmelade og isbiter.
  • Rist ingrediensene i 20 sekunder.
  • Tøm Martiniglasset. Vær nøye på å riste vannet ut av glasset.
  • Sil innholdet fra shakeren over i glasset. Her skal du ha med deg marmeladen, men ikke isbitene. Skrap ut ev. gjenværende appelsinmarmelade og ha det i glasset. Det skal ligge litt marmelade på bunnen av drinken.
  • Pynt med toasten. Pass på at den ikke stikker ned i væsken.
Skriv ut
Forberedelser: 10 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 15 minutes
Breakfast Martini ble skapt av Salvatore Calabrese i 1996. Naturlig nok ble den raskt svært populær. Og – nei – det er ingenting feil med å servere denne til frokost!
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.