Breakfast Martini ble skapt av Salvatore Calabrese i 1996. Naturlig nok ble den raskt svært populær. Og – nei – det er ingenting feil med å servere denne til frokost!
Om Breakfast Martini
Denne cocktailen ble skapt i 1996 av den kjente bartenderen Salvatore Calabrese. Han var også lenge president av United Kingdom Bartender Guild. Calabrese startet sin karrière på intet mindre enn Dukes Hotel – et sted jeg tidligere har referert til som et Mekka for cocktailelskere.
Som en vri på Calabrese’s originale oppskrift liker jeg å pynte med en liten skive toast i stedet for appelsinskall. Bonus: Du kan bruke toasten til å få med deg alt den gode marmeladen i bunnen av Martiniglasset.
Breakfast Martini
Beskrivelse
Ingredienser
- 3 cl London Dry gin
- 1 cl Cointreau
- 1 cl Ferskpresset sitronsaft
- 1 ts Søt appelsinmarmelade
- 1 bit Lett ristet loff
Dette trenger du
- London Dry gin
- Cointreau
- Sitron
- Søt appelsinmarmelade
- Loff
- Brødrister
- Kniv
- Juicepresse
- Shaker
- Målebeger
- Barskje eller annen lang skje
- Isbiter
- Barsil
- Martiniglass
- Teskje
Pynt med
- Toast
Slik går du frem
- Avkjøl glasset ved å fylle det med kaldt vann og en isbit. La glasset stå med vannet i til du er klar til å bruke det.
- Rist loffen forsiktig. Skjær vekk skorpen og del skiven opp i passende, pene biter. Lag et lite hakk i bitene slik at de blir sittende på kanten av glasset.
- Mål opp gin, Cointreau og sitronsaft. Ha dette i shakeren sammen med en teskje appelsinmarmelade og isbiter.
- Rist ingrediensene i 20 sekunder.
- Tøm Martiniglasset. Vær nøye på å riste vannet ut av glasset.
- Sil innholdet fra shakeren over i glasset. Her skal du ha med deg marmeladen, men ikke isbitene. Skrap ut ev. gjenværende appelsinmarmelade og ha det i glasset. Det skal ligge litt marmelade på bunnen av drinken.
- Pynt med toasten. Pass på at den ikke stikker ned i væsken.
Breakfast Martini ble skapt av Salvatore Calabrese i 1996. Naturlig nok ble den raskt svært populær. Og – nei – det er ingenting feil med å servere denne til frokost!
1