Passer til Applewood Gin

Hva passer til Applewood Gin

Del med andre ginteresserte:

Applewood Gin er en Australsk gin laget med fokus på lokale ingredienser og å utnytte planter som tåler australsk klima. Lime og peppermynte er stikkord. Passer godt med sitron og timian som garnityr.

Applewood Gin inneholder 20 lokale ingredienser, fra australsk ørken-lime til peppermyntegummi og det lokale wattle frøet. Wattle frøet eller Wattleseed er frø fra hvilken som helst av ca 120 forskjellige acacsie-plantene som tradisjonelt har blitt brukt som mat av den australske urbefolkningen. Frøene blir enten kokt og spist eller tørket og brukt som mel. Smaken ligger et sted mellom sjokolade og hasselnøtt, antagelig noe varierende fra variant til variant. Ikke rart at dette kan gi flott utslag for smaken i en gin! Andre kjente ingredienser er lavendel og saltbush.

Ekteparet Brendan og Laura Carter, som startet Applewood Distillery, har sin bakgrunn innen vinproduksjon. De ønsket å få rettet et større fokus på det å kunne bruke lokale vekster og produkter fra Australia. Vekster som trives i klimaet og tåler vekstvilkårene uten å måtte få tilført store mengder vann eller andre tilsetningsstoffer. De synes rett og slett dette var en bedre måte å drive rett på. De kom derfor på ideen om å lage gin av lokale ingredienser, og ville vise at på den måten kunne de bruke tonnevis av lokalproduserte ingredienser og skape noe uten bruk av vann og sprøytemidler.

Man må være klar over når man smaker denne at australske ingredienser ble navnet av europeere som kom og navnet plantene de fant etter noe som lignet noe hjemmefra. Australske ørken lime er dermed ikke helt likt lime slik vi kjenner den, men en plante som er en mellomting mellom Finger Lime og storbladet australsk vill lime.

Applewood Gin – duft og smak

Duften er kraftig, både søt og krydret. Rund. Du kjenner urter, krydret duft av peppermynte og sitronaktig mint.

Smaken er intens, krydret, pepperaktig, eukalyptus vil jeg tro, sitrus, lavendel, mulig litt salvie, kan det være ananas? og noe nøtteaktig som kan rime med wattle-frøene.

Ettersmaken er lang. Pepper, einer, peppermynte, mint?

Applewood Gin er god i seg selv og egner seg dermed utmerket i en martini. Gjerne gibson style med sølvøk eller med en oliven. Du kan også forsøke en Southside. Vil du forsøke en Gin & Tonic finner du forslag til tonic i tabellen under.

Applewood Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Australia
Produsent: Applewood Distillery
Alkoholstyrke: 43,0%
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

 • Einer
 • Eukalyptus
 • Sitrus
 • Lavendel

Smak

 • Krydder
 • Eukalyptus
 • Einer
 • Sitrus
 • Nøtter
 • Peppermynte
 • Salvie

Ettersmak

Anbefalt garnityr

Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Applewood Gin

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.