I juli 2020 var det 5 år siden Harahorn Gin ble lansert. I den anledning har de laget en limited edition Harahorn White Lemon Gin.
Nyheten Harahorn White Lemon Gin er den fjerde i rekken av Harahorn Gin. Eventyret startet med Harahorn Norwegian Small Batch Gin. Denne ble lansert høsten 2015. Siden den gang har Det Norske Brenneri lansert Harahorn Pink Gin og Harahorn Fatlagret Gin. Disse tre har tilsammen solgt mer enn 1,6 millioner flasker siden den gang.
Harahorn White Lemon Gin

Nå, for å feire suksessen, har Det Norske Brenneri tatt frem en ny Harahorn gin. For de som tror at slikt innebærer å bare kaste samme noen ingredienser kan vi nevne at arbeidet med denne ginen allerede var godt i gang når vi tilbragte en dag sammen med Master Blender Jon Bertelsen for circa åtte måneder siden.
Etter å ha lovet å ikke nevne et ord, fikk vi den gang lov til å smake på produktet slik det var da. Det er på sin plass å nevne at det ferdige produktet har mindre sitrus-preg enn hva jeg kan huske fra den gang. Dette tyder på at det har vært en god del destillasjoner i løpet av de månedene som har gått.

Historien om Harahorn Gin – Fabeldyret som erobret verden
Jon Bertelsen beskriver dette best selv:
“Harahorn gin har den balansen som en bartender søker for å lage en optimal GT og mange andre ginbaserte drinker. Det er derfor med stor ærefrykt jeg ‘kødder med’ en moderne klassiker som det Harahorn har rukket å bli. Én ting er å tilføre ferske bær i ‘crossover’-gin, som for eksempel Harahorn Pink Gin, men å rokke ved den blanke grunnstammen til Harahorn sitter lenger inne. Nå er det fem-årsjubileum, og litt gøy skal man ha det på jobben. Harahorn er en gin som allerede har et klart sitruspreg. Hva om vi rendyrker dette sitruspreget? Hva om de ferske sitrusskallene får selskap av mer sitron? Da vil vi behøve mer bitterstoffer som motvekt. Hva om denne ekstra motvekten ikke er einebær og kvannrot, som er det klassiske? Hva om motvekten er bitter sitrus? Pomerans. Funker. Bitrere? Jepp. Laraha. Funker som pokker! Haha, gøy på jobb! Hva om vi kjøler den varme sitrusen ned, og gjør den svalere? Jepp! Sitronverbena, grønnmynte og peppermynte? Akkurat, ja. Hvor ble det av den såkalte ærefrykten? Det er jo jubileum, for svarte!”
Jeg må si at jeg har stor sans for Jon Bertelsen. Det er en grunn til at jeg brukte uttrykket “the mad professor” i vår artikkel om Det Norske Brenneri.

Det Norske Brenneri – Den lille kjempen som brøt monopolet
En gin du kan leke med
Harahorn White Lemon Gin er en gin som tåler mye. Her kan de leke deg med alt fra sitron og grapefrukt til stjerneanis og rabarbra. Noe sier meg at vi kommer til å legge ut en del oppskrifter med denne. Følg med!
Når man ser hva Harahorn gin har oppnådd på 5 år må jeg innrømme at jeg gleder meg til Harahorn sitt 10 års jubileum, og alt som måtte komme i mellomtiden.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.