Harahorn Gin 5 år

Harahorn fyller 5 år og lanserer White Lemon Gin

I juli 2020 var det 5 år siden Harahorn Gin ble lansert. I den anledning har de laget en limited edition Harahorn White Lemon Gin.

Nyheten Harahorn White Lemon Gin er den fjerde i rekken av Harahorn Gin. Eventyret startet med Harahorn Norwegian Small Batch Gin. Denne ble lansert høsten 2015. Siden den gang har Det Norske Brenneri lansert Harahorn Pink Gin og Harahorn Fatlagret Gin. Disse tre har tilsammen solgt mer enn 1,6 millioner flasker siden den gang.

Harahorn White Lemon Gin

Harahorn 5 years annerversary special edition

Nå, for å feire suksessen, har Det Norske Brenneri tatt frem en ny Harahorn gin. For de som tror at slikt innebærer å bare kaste samme noen ingredienser kan vi nevne at arbeidet med denne ginen allerede var godt i gang når vi tilbragte en dag sammen med Master Blender Jon Bertelsen for circa åtte måneder siden.

Etter å ha lovet å ikke nevne et ord, fikk vi den gang lov til å smake på produktet slik det var da. Det er på sin plass å nevne at det ferdige produktet har mindre sitrus-preg enn hva jeg kan huske fra den gang. Dette tyder på at det har vært en god del destillasjoner i løpet av de månedene som har gått.

Historien om Harahorn Gin

Historien om Harahorn Gin – Fabeldyret som erobret verden

Historien om Harahorn Gin har elementer av pasjon og lidenskap, samt en god porsjon folklore. Resultatet er eventyrlig. Historien om Harahorn Gin starter 1581 meter over havet, i Grøndalen i ... Les mer

Jon Bertelsen beskriver dette best selv:

“Harahorn gin har den balansen som en bartender søker for å lage en optimal GT og mange andre ginbaserte drinker. Det er derfor med stor ærefrykt jeg ‘kødder med’ en moderne klassiker som det Harahorn har rukket å bli. Én ting er å tilføre ferske bær i ‘crossover’-gin, som for eksempel Harahorn Pink Gin, men å rokke ved den blanke grunnstammen til Harahorn sitter lenger inne. Nå er det fem-årsjubileum, og litt gøy skal man ha det på jobben. Harahorn er en gin som allerede har et klart sitruspreg. Hva om vi rendyrker dette sitruspreget? Hva om de ferske sitrusskallene får selskap av mer sitron? Da vil vi behøve mer bitterstoffer som motvekt. Hva om denne ekstra motvekten ikke er einebær og kvannrot, som er det klassiske? Hva om motvekten er bitter sitrus? Pomerans. Funker. Bitrere? Jepp. Laraha. Funker som pokker! Haha, gøy på jobb! Hva om vi kjøler den varme sitrusen ned, og gjør den svalere? Jepp! Sitronverbena, grønnmynte og peppermynte? Akkurat, ja. Hvor ble det av den såkalte ærefrykten? Det er jo jubileum, for svarte!”

Jeg må si at jeg har stor sans for Jon Bertelsen. Det er en grunn til at jeg brukte uttrykket “the mad professor” i vår artikkel om Det Norske Brenneri.

Det Norske Brenneri gin

Det Norske Brenneri – Den lille kjempen som brøt monopolet

Det Norske Brenneri holder til i en grå og anonym industribygning like utenfor Grimstad. Produktene deres er alt annet enn grå og anonyme. Her er historien om vårt besøk. Bygningen ... Les mer

En gin du kan leke med

Harahorn White Lemon Gin er en gin som tåler mye. Her kan de leke deg med alt fra sitron og grapefrukt til stjerneanis og rabarbra. Noe sier meg at vi kommer til å legge ut en del oppskrifter med denne. Følg med!

Når man ser hva Harahorn gin har oppnådd på 5 år må jeg innrømme at jeg gleder meg til Harahorn sitt 10 års jubileum, og alt som måtte komme i mellomtiden.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.