Strawberry Breakfast Martini med By Brenneri Jordbærgin er en vri på den etterhvert klassiske Breakfast Martini. Med norske jordbær og ristet loff som garnityr er dette en drink som vekker oppsikt.
Denne artikkelen inneholder betalte lenker. Disse er merket med*.
Jeg elsker Breakfast Martini. Med norske jordbær i butikken og By Brenneri Jordbærgin i skapet ble fristelsen for stor. Resultatet ble både morsomt og godt.
Glasset heter Cocktail. Det er laget av plexiglass, tåler oppvaskmaskin, og er superlett og nesten umulig å ødelegge. Med andre ord er det perfekt på tur eller ute i hagen. Det kan kjøpes hos Lehmann Glass Norge.*
Strawberry Breakfast Martini med By Brenneri Jordbærgin
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl By Brenneri Jordbærgin
- Carpano Dry Vermut eller annen tørr vermut
- 1 ts Søtt jordbærsyltetøy
- 1 bit Lett ristet loff
- 1 Jordbær
- Mynte
Dette trenger du
- By Brenneri Jordbærgin
- Carpano Dry Vermut eller annen tørr vermut
- Søtt jordbærsyltetøy
- Mynte
- Loff
- Brødrister
- Kniv
- Jordbær
- Shaker
- Målebeger
- Barskje
- Isbiter
- Barsil
- Martiniglass
- Teskje
Pynt med
- Toast
- Jordbær
- Mynte
Slik går du frem
- Avkjøl glasset ved å fylle det med kaldt vann og en isbit. La glasset stå med vannet i til du er klar til å bruke det.
- Rist loffen forsiktig. Skjær vekk skorpen og del skiven opp i passende, pene biter. Lag et lite hakk i bitene slik at de blir sittende på kanten av glasset.
- Ha noen dråper vermut i røreglasset sammen med isbiter
- Rør i 10 sekunder, og sil av vermut og vann
- Ha i 50cl gin og rør i 20 sekunder.
- Tøm Martiniglasset. Vær nøye på å riste vannet ut av glasset.
- Hell innholdet fra røreglasset over i martiniglasset. Legg 2 teskjeer med jordbærsyltetøy i bunnen av glasset
- Pynt med toast, jordbær, og et mynteblad
Hva med å servere Strawberry Breakfast Martini med By Brenneri Jordbærgin som frokost på sengen?
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.