Gin og vermut utvalget på Newark Liberty airport SAS lounge terminal B

Gin på flyplass lounge – cocktails på selvbetjeningsbar

Del med andre ginteresserte:

Du kan nyte gin og annet godt drikke på en flyplass lounge. Det er ofte ikke det store utvalget – men med litt kreativitet kan du lage flere gode klassikere.

Flyplass lounge med selvbetjeningsbar

Over ser du utvalget på SAS-loungen på flyplassen Newark i New York, USA. Utvalget er ikke stort, men det er mulig å lage mange gode cocktails med dette. Denne loungen ligger i B-terminalen, rett ved gate 60. SAS sine fly til Europa går oftest fra en av de nærmeste gatene, så den videre reisen er praktisk nære. Det er maks 5 minutter å gå til boarding om man har gate 60-68, så her kan man slappe av nesten helt til flyet går.

Kreative løsninger på Cocktails på flyplass lounge

Det er kreativitet som setter grensen for hva du får laget, men utvalget behøver ikke være vidt og bredt for at du skal få en god Gin & Tonic, Negroni, Dry Martini eller noe annet godt. Du må bare bruke det du har til rådighet på best mulig måte.

Du vil oftest finne minst en av de 5 storselgerne innen gin på en flyplass lounge, dvs Gordons, Bombay, Tanqueray, Beefeater eller Seagrams – kanskje har de i tillegg sin egen favoritt. I tillegg har de gjerne rom, vodka, whiskey, bourbon, cognac, vermut og campari, tonic, soda, øl og vin i en selvbetjeningsbar. (I mange gull- og førsteklasses lounges er det gjerne betjent bar, og da er det vanligvis andre enn deg som må være kreative.)

Gin og Tonic er så godt som garantert at du får til

Gin og Tonic med Tanquerray Gin og Canadian Dry Tonic på SAS Flyplass lounge NewYork
Gin og Tonic med Tanqueray Gin og Canadian Dry Tonic på SAS Flyplass lounge New York (Newark Liberty International Airport, terminal B.)

I dag ble det Gin og Tonic med Tanqueray London Dry Gin og Canadian Dry Tonic, pyntet med sitronskive. Hadde jeg hatt en potetskreller ville jeg brukt bare sitronskall – men resultatet ble riktig bra likevel.

Dry Martini

Dry Martini med Tanquerray Gin og Martini og Rossi Dry Martini Vermouth på SAS Flypass lounge i New York
Dry Martini med Tanqueray Gin og Martini og Rossi Dry Martini Vermouth på SAS Flypass lounge i New York

Tanqueray er en nydelig gin, så med et par dråper Martini & Rossi Extra Dry og en oliven ble min lille Dry Martini riktig smakfull. Glasset ikke helt som ønsket, men hvor mye skal man egentlig forvente? Synes kanskje de burde ha cocktailglass når de har «the makings of Dry Martini». Godt ble det i alle fall.

Negroni

Negroni oppskriften

Negroni er en nydelig klassiker, og mange flyplass lounger vil ha det du trenger til denne. Like deler Campari, Gin og Rød vermut og målet er nådd. Har de ikke Rød vermut kan du bruke hvit. Har de ikke Campari, har de kanskje en annen bitter. Har de fruktbolle kan du jo stjele litt appelsin til Cocktailen derfra, klare deg uten, eller ta sitron fra garnityret de vanligvis har ved selvbetjeningsbaren.

French 75 à la flyplass lounge

2 champagneglass med velkomstdrinken French 75 med lime

En champagecocktail er en feiring i seg selv – og hva er bedre enn en French 75? En miks av urtenoter fra ginen med forfriskende bobler med mineralnoter fra champagne skaper en herlig cocktail. Finner du champagne er denne lett, og ja – prosecco funker bra.

Slik kan du lage en French 75 à la flyplass lounge:

1. Finn en tekopp, fyll i to poser sukker og ha i bittelitt varmt vann, rør.

2. Når sukkeret har løst seg opp tømmer du innholdet over i en annen kopp du har fylt med is. Klem i en del sitron avhengig av hvor mye sødme/syrlighet du vil ha.

3. Ha i mer is, og hell i gin. Rør eller tøm mellom de to koppene til det har mikset seg godt.

4. Tøm innholdet over i et champagne/hvitvinsglass og fyll opp med champagne. Evt kan du bare ha i champagne og beholde isen.

Espresso Martini à la flyplass lounge

Denne er morsom, og kanskje mer passende for tidlig morgen fly enn mye annet – forutsatt at du har fri etterpå selvsagt. Kaffe og alkohol sammen – ja takk! Mange lounger har en espresso maskin, eller iallefall kaffe. De har alltid gin og vodka, ofte Baileys, fløte/krem eller Kahlua, så her er det bare å komme i gang!

Slik lager du Espresso Martini à la flyplass lounge:

Denne oppskriften består av:
2 deler kaffe
2 deler gin eller vodka
1 del Baileys
1 del Kahlua

  1. Fyll opp en kopp med is og gå til espresso maskinen. Lag deg en dobbelt espresso. (Har de ikke espresso, bruk sterk kaffe.)
  2. Ha i gin eller vodka i koppen med is og rør. Tøm oppi espressoen.
  3. Fyll i Baileys og Kahlua. Har de ikke Baileys, bruk fløte. Har de ikke Kahlua, får det bare være. Ikke et stort problem.
  4. Finn et nytt glass, tøm miksen din mellom disse til det er godt blandet.
    Nå er det klart til å nytes!
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter