Gin opplevelser i London

Gin opplevelser i London

Del med andre ginteresserte:

I London finnes massevis av gin opplevelser du ikke bør gå glipp av. Vi har plukket ut 7 steder du må få med deg.

London er verdens gin-hovedstad. Det var her eventyret begynte over 300 år siden. I dag huser byen hele 9 gin destillerier. De mest kjente er Beefeater og Sipsmith. I tillegg til destillerier, har vi lagt inn litt shopping og noen pit-stops underveis. Vi har valgt kun blant steder vi selv har besøkt.

1. Destilleri-besøk hos Beefeater

Beefeater destilleriet ligger i bydelen Kennington, sør i London. Her vil du, for uten selve destilleriet, finne et stort museum som tar for seg historien om gin, i tillegg til historien om Beefeater. Museet rommer også den originale kattefiguren som gav navnet til Old Tom gin. Inkludert i besøket er også stedets bar. Du har også muligheter til å handle i en giftshop med svært godt utvalg.

Mer info: https://www.beefeaterdistillery.com/

Hva er Old Tom gin

Hva er Old Tom gin

Kort fortalt er Old Tom gin en gin type som var populær på 1800-tallet, men som har gjort et lite comeback de senere årene. Old Tom gin er litt søtere ... Les mer

2. Dry Martini på Dukes

Dukes Hotel og Dukes Bar er en institusjon som må oppleves. Jeg vil si det så sterkt som at du kan ikke kan gjøre gin opplevelser i London og ikke gå hit.
Beliggende i en blindgate i den eksklusive bydelen Saint James’s er ikke dette av de billigste stedene, men det er verdt hver krone. Les mer i artikkelen under.

Mer info: https://www.dukeshotel.com

Dukes Bar Martini

Dukes Bar i London: Mekka for cocktail elskere og stedet for perfekt Martini

For muslimer handler det om å besøke Mekka iallfall en gang i løpet av livet. For deg som elsker Dry Martini bør Dukes Bar i London være en destinasjon av ... Les mer

3. Kjøp No.3 London Gin hos Berry Bro’s & Rudd

Dette er ikke bare Londons eldste vinhandler, etablert i 1698, det er også stedet bak No.3 London Gin. Navnet spiller på adressen, 3. St. James’s Street. Stedet og ginen er også kjent fra filmen Kingsman. I nabolokalet kan du kjøpe herreklær fra kolleksjonen i filmen. Du kan lese mer om Berry Bro’s & Rudd her i denne artikkelen.

Mer info: https://www.bbr.com/

gin opplevelser i london
Utstillingsvinduet ved siden av den gamle Berry Bro’s butikken. (Bilde: Berry Bro’s)

4. Ginsmaking hos City of London Distillery

Beliggende i en kjeller i bydelen City er dette et unik sted. Det er en stor bar med ginproduksjon i det ene hjørnet. Selv om destilleriet ikke er stort er utvalget imponerende. Hele åtte forskjellige gin produseres der. Husk å bestille plass på forhånd. Ginsmaking er populært.

Mer info: https://www.cityoflondondistillery.com/

City-of-London-Distillery

Historien om City of London Distillery – gin i hjertet av London

11 år etter han smakte sin første Gin og Tonic nyter Jonathan Clark sin suksess med City of London Distillery. Til tross for en treg start har det blitt mange ... Les mer

5. Gin shopping hos The Whisky Exchange

Butikken i Covent Garden bugner av gin og har ansatte med peiling. Prisene er gode. Trenger vi å si mer?

Mer info: https://www.thewhiskyexchange.com/shop/london/coventgarden

6. Bar- og destilleribesøk hos East London Liquor Company

Beliggenheten ved siden av Victoria parken i bydelen Bethnal Green inviterer til en spasertur langs kanalen, enten før eller etter besøket. Husk å få med deg minst en gin fra dette stedet.

Mer info: http://www.eastlondonliquorcompany.com/

Gin i London
Utvalget ho East London Liquor Company. (Bilde: ELLC)

7. Takterrassen og baren hos NOLA i Roman Road

På vei ned til sentrum etter besøket på East London Liquor Company er dette er perfekt pit-stop. Stedet har en deilig, tilbaketrukket og intim takterrasse, men glem ikke å ta en drink eller to i baren på gatenivå. Stikkord: Pasjon, peilig, håndtverk og lidenskap.

Mer informasjon: http://nola-group.com/

8. Bonus-tips om kjøp av gin i England

Mange av de Engelske gin-produsentene har egne versjoner som kun produseres for det Engelske markedet. Det kan være forskjell på alkoholprosent, samt spesialdesignede flasker. Mange har også limited editions, som kun er produsert i et begrenset utvalg.

God tur!

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.