Gin opplevelser i London

Gin opplevelser i London

I London finnes massevis av gin opplevelser du ikke bør gå glipp av. Vi har plukket ut 8 steder du må få med deg.

London er verdens gin-hovedstad. Det var her eventyret begynte over 300 år siden. I dag huser byen hele 9 gin destillerier. De mest kjente er Beefeater og Sipsmith. I tillegg til destillerier, har vi lagt inn litt shopping og noen pit-stops underveis. Vi har valgt kun blant steder vi selv har besøkt.

1. Destilleri-besøk hos Beefeater

Beefeater destilleriet ligger i bydelen Kennington, sør i London. Her vil du, for uten selve destilleriet, finne et stort museum som tar for seg historien om gin, i tillegg til historien om Beefeater. Museet rommer også den originale kattefiguren som gav navnet til Old Tom gin. Inkludert i besøket er også stedets bar. Du har også muligheter til å handle i en giftshop med svært godt utvalg.

Hva er Old Tom gin

Hva er Old Tom gin?

Kort fortalt er Old Tom gin en gin type som var populær på 1800-tallet, men som har gjort et lite comeback de senere årene. Old Tom gin er litt søtere ... Les mer

Mer info: https://www.beefeaterdistillery.com/

2. Dry Martini på Dukes

Dukes Hotel og Dukes Bar er en institusjon som må oppleves. Jeg vil si det så sterkt som at du kan ikke kan ha fullverdige gin opplevelser i London og ikke gå hit.
Beliggende i en blindgate i den eksklusive bydelen Saint James’s er ikke dette av de billigste stedene, men det er verdt hver krone. Les mer i artikkelen under.

Dukes Bar Martini

Dukes Bar i London: Mekka for cocktail elskere og stedet for perfekt Martini

For muslimer handler det om å besøke Mekka iallfall en gang i løpet av livet. For deg som elsker Dry Martini bør Dukes Bar i London være en destinasjon av ... Les mer

Mer info: https://www.dukeshotel.com

3. Kjøp No.3 London Gin hos Berry Bro’s & Rudd

Dette er ikke bare Londons eldste vinhandler, etablert i 1698, det er også stedet bak No.3 London Gin. Navnet spiller på adressen, 3. St. James’s Street. Stedet og ginen er også kjent fra filmen Kingsman.
Du kan lese mer om Berry Bro’s & Rudd her i denne artikkelen.

OBS: Butikken er stengt søndager og mandager.

Gin opplevelser i London
Den nye butikken i 63. Pall Mall. (Bilde: Berry Bros. & Rudd)

Mer informasjon: https://www.bbr.com/

4. Drikk en perfekt Negroni på Bar Termini

Bar Termini har kanskje Londons mest perfekte Negroni. I tillegg har de kanskje også Londons morsomste bartendere. Kjøp gjerne med en flaske Negroni hjem. Les mer i artikkelen under.

Bar Termini London
Det er aldri kjedelig på Bar Termini. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
Bar Termini Soho London Negroni

Bar Termini – Stedet for den perfekte Negroni

Bar Termini har kanskje Londons mest perfekte Negroni. I tillegg serverer de klassiske cocktails og god kaffe - alt med et smil om munnen og glimt i øyet. Når man ... Les mer

Mer informasjon: http://bar-termini-soho.com/

5. Lag din egen gin i Portobello Road

Bærer du på en drøm om å lage din egen gin? Hvorfor ikke kombinere det med å lære en masse om gin? I tillegg får du besøke et destilleri, og smake 23 forskjellige destillater. Gode drinker får du også. Det beste av alt? Du får med deg to flasker gin hjem.

gin smaking portobello road.
Her er alle de 23 destillatene vi skal igjennom. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
lage din egen gin porobello london ginstitute

Hos Portobello Road Gin i London kan du lage din egen gin

Bærer du på en drøm om å lage din egen gin? Hvorfor ikke kombinere det med en tur til London? I samme slengen kan du lære en hel del om ... Les mer

Mer informasjon: https://www.the-distillery.london

6. Gin shopping hos The Whisky Exchange

Butikken i Covent Garden bugner av gin og har ansatte med peiling. Prisene er gode. De har åpent alle dager i uken. Her kan du få med deg ginopplevelser i London som varer lenge. Trenger vi å si mer?

Mer informasjon: https://www.thewhiskyexchange.com/shop/london/coventgarden

7. Bar- og destilleribesøk hos East London Liquor Company

Beliggenheten ved siden av Victoria parken i bydelen Bethnal Green inviterer til en spasertur langs kanalen, enten før eller etter besøket. Husk å få med deg minst en gin fra dette stedet.

Gin i London
Utvalget hos East London Liquor Company. (Bilde: ELLC.)

Mer informasjon: http://www.eastlondonliquorcompany.com/

8. tayer + elementary

tayer-elementary
tayer + elementary er definitivt verd et besøk. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Strengt tatt burde dette stedet ligge som nummer to i vår liste. Det er nemlig den samme plasseringen de har på listen over 50 Best Bars i 2022.

Bak dette konseptet står Alex Kratena og Monica Berg. Hvis du synes det siste navnet høres veldig norsk ut så har du helt rett. De to stedene deler lokale. Det er bakrommet, tayer, som gjelder. Med mindre du ser ut som en nordmann på fjelltur så kommer du inn bak sperringen.

Vi kommer garantert tilbake med en fyldig reportasje om vårt besøk bak det røde båndet.

Mer informasjon: https://tayer-elementary.com/

9. Bonus-tips om kjøp av gin i England

Mange av de Engelske gin-produsentene har egne versjoner som kun produseres for det Engelske markedet. Det kan være forskjell på alkoholprosent, samt spesialdesignede flasker. Mange har også limited editions, som kun er produsert i et begrenset utvalg.

God tur!

Har du tips til andre gin opplevelser i London?

Tips oss ved å kommentere under, eller send oss en mail til [email protected] Det er alltid gøy å høre om nye steder som kan være verdt et besøk. Tipser du sjekker vi det kanskje ut.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1