Dukes Bar Martini

Dukes Bar i London: Mekka for cocktail elskere og stedet for perfekt Martini

Del med andre ginteresserte:

For muslimer handler det om å besøke Mekka iallfall en gang i løpet av livet. For deg som elsker Dry Martini bør Dukes Bar i London være en destinasjon av like stor viktighet.

Beliggende i en liten blindgate i London’s historiske St. James område er Dukes Hotel et virkelig unikt sted – grunnlagt over 100 år tilbake.
Vi må medgi at vi har aldri ligget over på dette hotellet, men bortsett fra det kan vi gå god for både maten, drikket og gjestfriheten. Nå er jo dette en artikkel om cocktails, og derfor vil vi konsentrere oss om baren, og håndverket til de som jobber i Dukes Bar.

Allessandro Palazzi
Alessandro Palazzi i sitt rette element. (Bilde: Dukes Hotel)

Det er verdt å nevne at Dukes Bar sin velfortjente plass i cocktail verdenen ikke bare er på grunn av de utmerkede cocktailene du får servert der. Dette er ground-zero for det som kanskje er den mest omdiskuterte måten å lage en Dry Martini på, og som samtidig er den største grunnen til at Dry Martini er en såvidt velkjent cocktail: Det var i Dukes Bar at Ian Flemming fikk inspirasjonen til det velkjente uttrykket «shaken – not stirred» et kjennetegn, ja nesten karaktertrekk ved James Bond.

Historien om gin

Historien om gin: Fra krig og elendighet til fatlagring og lidenskap

Historien om gin er full av krig og tragedier. I de senere årene har gin gjenvunnet sin gamle storhet. Godt hjulpet av små destillerier og folk med lidenskap og interesse ... Les mer

Dukes Bar er et av få steder hvor de fremdeles lager cocktailen din på en tralle ved siden av bordet. Bare opplevelsen i seg selv gjør besøket verdt det! Alle ingrediensene, også glassene, lagres i fryseren. På den måten elimineres helt behovet for is. Med andre ord – det eneste som reduserer alkoholinnholdet i Dry Martinien din er det noe lavere alkoholinnholdet i vermuten de blander med.

Det var i Dukes Bar at Ian Flemming fikk inspirasjonen til uttrykket «shaken – not stirred» -kjent fra James Bond filmene.

Faktum er at de oftest også topper opp cocktailen når de har satt fra seg glasset foran deg. Vi mener å ha solide argumenter for at Dukes Bar bør servere sin Dry Martini med advarselskilt, og anbefaler at man inntar en kraftig middag før besøket. Dette gjelder særlig om du planlegger å innta mer enn en cocktail på Dukes!

Dukes Hotel er et elegant sted, med en koselig og god atmosfære du kjenner straks du kommer inn. Det sitter historie i veggene – jeg elsker slike steder! Det er også et sted hvor man ikke kan komme inn i jeans, og det kan være fornuftig å booke et bord, spesielt om man ønsker å sitte i selve baren.

Video: Jerome Arbuturian/www.arbuturian.com.

Norsk gin på barkartet

Dukes Bar har alltid vært et tradisjonelt sted, og holdt seg til sine faste, klassiske gin- merker. Etter at Alessandro Palazzi tok over baren ble han overbevist om å prøve Sacred Gin. Sacred var en av de første «nye destilleriene» som poppet opp i begynnelsen av gin-bølgen som ennå pågår. I en lang periode laget Sacred også en tørr vermut som ble forbeholdt Alessandro og Dukes Bar. Sacred Gin ble dermed den første ginen Dukes Bar tok inn ut over de gamle klassikerne. Alessandro sier han like den personlige touchen og selvsagt selve smaken av Sacred Gin.

En annen gin som har gjort inntrykk på Alessandro er norske Bareksten Botanical Gin. Dukes bar har vært en av Stig Barekstens favorittsteder siden han studerte i London. For ikke lenge siden havnet Stigs gin i kjølerommet på Dukes Bar. Alessandro er full av lovord om sin nyeste utvidelse av barkartet.

Her finner du flere forslag til gin opplevelser i London.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.