lage din egen gin porobello london ginstitute

Hos Portobello Road Gin i London kan du lage din egen gin

Bærer du på en drøm om å lage din egen gin? Hvorfor ikke kombinere det med en tur til London? I samme slengen kan du lære en hel del om gin, og drikke flere gode gincocktails.

Det er noe som heter at hvis ting er for godt til å være sant, så er det gjerne det. For å bruk et annet slitt uttrykk: Her er unntaket som bekrefter reglen.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært i London. De siste 20 årene har det blitt minst én årlig tur for å besøke venner, og kjøpe skjorter og dresser. Ettersom London er verdens gin-hovedstad, har det også blitt noen opplevelser som inneholder gin. En god del ginflasker har også funnet veien til Norge, med nyinnkjøpte dresser og skjorter som padding.

Jeg husker ikke når jeg tok med den første flasken med Portobello Road Gin No. 171, men jeg tror det var før den ble tilgjengelig her i Norge. Uansett har jeg aldri senere vært tom for Portobello. Da Portobello Savoury Mediterranean Gin kom på Vinmonopolet i november 2021, bar jeg den hjem slik andre kanskje ville båret en baby. Det var da jeg ble hekta. Våren 2022 ble Portobello Road Gin Navy Strength med hjem fra London.

Et tosifret antall ganger har jeg tenkt at jeg måtte besøke The Ginstitute. Ikke nok med at de lager fantastisk god gin, de tilbyr overnatting!

The Ginstitute

Endelig fikk vi ting til å klaffe. Vi skulle til London, og hadde både tid og anledning til å legge turen til Notting Hill og Portobello Road. På veien fra t-banen og opp til destilleriet passerer vi den ikoniske bokhandelen kjent fra filmen Notting Hill med Julia Roberts og Hugh Grant.

Vel fremme blir vi tatt imot av Carmen, en blid og hyggelig dame med stor kunnskap om gin.

Portobello road lage din egen gin
Carmen presenterer historien og gin over en Gin og Tonic. I forgrunnen er hele serien med gin fra Portobello Road Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Fullt av historiske flasker

I kjelleren hvor vi sitter er det fullt opp av historiske ginflasker og andre klenodier relatert til Londons lange historie med gin.

the distillery London lage din egen gin
Nye og gamle ginflasker. Legg merke til de gamle flaskene fra Beefeater, Gilby’s og Tanqueray til høyre i bildet. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Tid for å smake på destillater

Etter å ha hørt historien og gin, og ha fått en grunnleggende innføring i destillering og det å lage gin er det på tide å flytte seg inn i produksjonslokalene. Her starte jobben med å sette sammen vår egen gin. Vi får her anledning til å legge til det vi ønsker av smaker. Utgangspunktet er et destillat bestående av einebær, koriander, kvann og orrisrot.

Her må vi smake oss igjennom hele 23 destillater før vi bestemmer oss. Dette er ingen spøk. Alle destillatene inneholder alkohol. Dette var vi klar over på forhånd. Derfor har vi bare så vidt smakt på de tre drinkene som Carmen serverte oss i baren tidligere.

gin smaking portobello road.
Her er alle de 23 destillatene vi skal igjennom. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Underveis i smakingen tar vi notater, diskuterer litt smaker, og drikker vann innimellom. Vi har også anledning til å lukte på ingrediensene samtidig som vi smaker på destillatet. Her var det mye å lære. Smaken av de rene destillatene var, i noen tilfeller, helt annerledes enn hva man ville forvente – og totalt forskjellig fra de smakene man identifiserer de samme ingrediensene med i en ferdig gin.

Å lage din egen gin

Det å lage din egen gin er litt jobb. Hele seansen tar omtrent tre timer. Resultatet ble de to flaskene på bildet til høyre under. Til venstre ser du de ingrediensene jeg valgte. Både Anett og jeg ble svært fornøyde med smakene. Det kuleste er at vi har muligheten til å bestille mer. Destilleriet tar nemlig vare på oppskriften.

the ginstitute lage gin
Her er ingrediensene i ginen jeg kalte BC’s Blend. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
Våre egne gin fra The Distillery i London.
Våre egne gin fra The Distillery i London. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Sammen med flasken med vår egen gin får vi også en flaske med Portobello Road Gin No. 171. Begge flaskene var emballert i oppblåsbare flaskeposer, klare til å sendes hjem i bagasjen, og kom i et Portobello Road Gin handlenett. Alt dette kom på £120 pr person. Tatt i betraktning at man får med to helflasker gin, tre drinker, og en masse kunnskap, så er dette slett ikke ille. Det er mye mindre enn du ville ha betalt hjemme. I tillegg har du et minne for livet.

Litt småbrisne, og veldig fornøyde, avsluttet vi turen med et måltid på The Resting Room, spisestedet du kommer inn i på fra gatenivå. En ting som er helt sikkert er at vi skal hit igjen. Nesten gang tror jeg vi må teste ett av hotellrommene. Kanskje serverer de Breakfast Martini til frokost?

Adresse: 186 Portobello Road, London, W11 1LA.
T-bane: 6 minutters gange fre Ladbroke Grove.
Web: https://www.the-distillery.london

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.