hva passer til Onyx Crystal Gin

Hva passer til Onyx Crystal Gin

Del med andre ginteresserte:

Onyx Crystal Gin er en påkostet gin med eksklusiv emballasje og vakkert design. Smak og duft skuffer heller ikke, men du skal være litt forsiktig med tonicen.

Onyx har en artig historie. Den er utviklet i Norge, og produseres av Oslo Håndtverksdestilleri på Bryn. Det oppgis at gründerne bak Onyx er entreprenører og globetrottere. Og det ryktes at designeren av flasken vanligvis designer yachter. Onyx er tatt frem for å glede de som ser på seg selv som kresne, og det tror jeg jammen de har klart.

Historien bak Onyx Crystal Gin

Dette med historien bak var noe jeg ville vite mer om. Jeg fikk etter hvert kontakt med mannen bak det hele, Stian Teige.

Fortell. Hvordan startet det hele?
Flere av vennene mine begynte med å brygge sitt eget øl i garasjen, og naustene sine. Noe som jeg syntes var en utmerket hobby, men det var én hindring; jeg liker ikke øl. Så, etter en stund, tenkte jeg at jeg kan forsøke å lage noe jeg liker – og favorittdrinken min er Gin og Tonic!

Jeg gjorde litt undersøkelser for å kunne lage et eget destilleri, men fant ut at dette var vanskelig å få realisert. Etter å ha forsket litt på hvordan jeg skal få dette til, så fant jeg ut at jeg har en kompis som jobber med å importere brennevin og vin til Norge gjennom Palmer Group. Etter å ha designet forslag til utseende på flaske så ringte jeg Morten Hofseth Olsen og sa «Morten, jeg vil gjerne lage mitt eget Gin Brand.»
Da ble det helt stille i andre enden. Jeg tror at han ristet litt på hodet, og sannsynligvis lo av tanken på ideen.

Men, etter hvert fikk jeg overbevist ham. Samtidig la jeg en plan om hvem jeg vill ha med for å bygge opp et sterkt team av venner og partnere. Neste steg var at jeg fikk med Kurt Myrvang, en kommende entreprenør med magiske salgsferdigheter. Og Johan Andrew Dyrnes. Han er tidligere kaptein på The World, verdens største yacht-leilighetsskip, og serieentreprenør. Sammen startet vi ONYX No1 AS .

Det var vel nå jobben virkelig startet?
Ja. Morten har tatt ideen vår og hjulpet oss med å finne de best mulige leverandørene i verden for gin, flasker, lokk og emballasje av høy kvalitet. Sammen har vi smakt oss frem til det vi mener er en perfekt gin. Målet vårt var å få til en gin som smaker så godt at den passer mange variasjoner av garnityr og i de fleste typer drinker. Etter ca 40 samples var vi der.

Onyx Gin
Onyx Crystal Gin sammen med onyxkrystaller.

Ryktene sier at det har vært noen utfordringer med emballasjen?
Ja. Spesielt korken, eller rettere sagt lokket, var vanskelig. Etter litt prøving og feiling fant vi ett firma i Drammen som kunne dreie lokkene.

Du har jo selv bakgrunn fra skipsdesign. Hvor fant du inspirasjon til emballasjen?
Jeg kan ikke peke på en enkelt ting som inspirerte meg. Jeg er genuint interessert i at ting skal se tidløst og bra ut samtidig som det måtte være noe som skilte seg ut.

Hvorfor har du valgt å filtrere ginen i onyx-krystaller?
Det startet faktisk med valget av navnet Onyx. Etter å ha valgt dette måtte vi selvfølgelig lese oss opp på hva onyx-krystaller var. Det var da vi fant ut at mange mener at den har positive egenskaper, egenskaper som også passer for ginen.

Du har fått med deg en rekke folk på eiersiden. Hva er planene fremover?
Vi ser utenfor Norge. Akkurat nå er vi i forhandlinger om eksport til Asia, Midtøsten og USA. På lang sikt kan det hende at det blir flere ginvarianter.

«The onyx crystals is known to bring increased vigor, strength, stamina and self-control. Therefore Onyx Gin is distilled together with onyx crystals to tie the good energy and ambience from the minerals together.»

Duft og smaksnotater

Frisk og ganske intens duft av sitrus med vekt på lime og sitron. Aner pepret einer og krydder i bakgrunnen.
Munnfølelsen er rund og krydret. Du kjenner einer blandet med intense krydder som varmer i ganen. Koriander, mild kvann og lakris, mild sødme fra søt appelsin. Jeg mistenker noe muskat eller laurbær men det er ikke oppgitt noe sted.
Det er en veldig god kryddersmak her som det ikke er lett å sette ord på, men som henger igjen en god stund sammen med en god varme i munnhulen.

Onyx Crystal Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Norge
Produsent: Oslo Håndverksdestilleri
Alkoholstyrke: 43,0%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Onyx Crystal Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.