Bareksten Gin London Spirits Competition 2022

Bareksten Gin kupper London Spirits Competition 2022

Del med andre ginteresserte:

Bareksten Navy Strength Gin gjorde rent bord i London Spirits Competition 2022. Antallet priser for én enkelt gin slår alle rekorder. Dette har aldri skjedd tidligere.

Fra 23 til 25 mars 2022 var noen av Englands beste bartendere samlet for å smake seg igjennom hundrevis av whisky, gin og vodka. I år var hele 771 gin påmeldt, noe jeg tror må være en rekord i seg selv. Vi har flere ganger skrevet om Bareksten Navy Strength Gin. Denne har tidligere vunnet flere priser, men det som skjedde i London i mars er helt sensasjonelt.

Bareksten Navy Strength Gin
Bareksten Navy Strength Gin (Bilde: Produsenten)

Bareksten Navy Strength Gin gjorde rent bord

I år skjedde det noe som aldri har skjedd tidligere i London Spirits Competition. Jeg kan heller ikke huske noen andre konkurranser der én enkelt gin har vunnet i så mange kategorier i samme konkurranse.

Den gjeveste prisen av de alle, Best Spirits of The Year 2022, gitt til Bareksten Navy Strength Gin, med 98 av 100 poeng. Men, det stoppet ikke der. Totalt vant navy-utgaven fra Stig Bareksten følgende kategorier:

  • Best Spirits of The Year 2022
  • Best Spirits of The Year (by Quality)
  • Best Spirits of The Year (by Package)
  • Best Gin of The Year 2022

Den slo altså alle andre sprit-kategorier på smak, kvalitet og emballasje. I tillegg ble den selvfølgelig årets gin. Med tanke på at det var 2.500 forskjellige brennevin påmeldt til årets konkurranse er dette en utrolig prestasjon.

På telefonen forteller Stig bareksten meg at han nesten ikke kan tro det selv.
Man blir selvfølgelig stolt av slikt, men også ydmyk. Å vinne alt dette er selvfølgelig hyggelig, men også litt rart, sier han.

Det stopper ikke der

Bareksten Botanical Gin vant gull i kategorien Best Spirit of The Year med 95 poeng, altså bare tre poeng bak navy-versjonen. Bareksten Mørket vant også gull, med 93 poeng i samme konkurranse. Som om ikke det var nok fikk Elsker Dry Pink Gin 90 poeng, noe som holdt til gull der også.

Nå begynner det nesten å bli komisk. Bareksten Old Tom Gin fikk nemlig sølv, med 88 poeng. Bareksten Lyset fikk også sølv, bare ett fattig poeng bak. Elsker Dry Velvet Gin fikk sølv, med 85 poeng. Bareksten Double Gin fikk sølv, med 83 poeng.

Dersom jeg har klart å telle riktig fikk Stig Bareksten medaljer for hele åtte gin av 771 påmeldte i London Spirits Competition 2022. Norsk gin gjør det bra, spesielt gin fra Bergen.

Følger du linkene over kan du lese mer om de forskjellige ginene og finne anbefalinger og oppskrifter.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.