Hva passer til Berliner Brannstifter Gin

Hva passer til Berlin Dry Gin – Berliner Brandstifter

Del med andre ginteresserte:

Berlin Dry Gin, eller Berliner Brandstifter som de fleste kaller den, er en small-batch gin basert på lokale ingredienser de selv har kontroll på produksjonen av.

Berliner Brandstifter Gin ble grunnlagt av Vincent Honrodt etter at han innså at ingenting i markedet lignet på det hans egen bestefar hadde laget tidligere. Han ville ta opp igjen familietradisjonen og lage sin versjon av disse. Bestefaren, Ernst Hornrodt, var direktør for en sukkerfabrikk og laget på 1920 tallet Kornbrand, en unik tysk sprit med historie over 500 år tilbake i tid. Kornbrand kan karakteriseres som en mellomting mellom genever og vodka.

Motivasjonen bak Berliner Brandstifer Gin

Vincent hadde et sterkt ønske om å lage lokalt brennevin. Berliner Brandstifter leaser grunn lokalt i Berlin på Speisgut gården. De får deretter laget selve produktet på Schilikin Destilleriet i Berlin. Her oversees produksjonen av Dr. Patrick Mier som er fjerde generasjon i Schilikin familien. Shilikin har fokus på av småkvantum artisan-produkter.

I selve produksjonen trekker ingrediensene i en uke i hvetesprit før de destillerer hver enkelt ingrediens separat. De har også en klar miljøprofil og er med på et prosjekt for å hjelpe handikappede ut i arbeidslivet. De er en lokal produsent med lokalt fokus, og støtter nærmiljøet sitt. Vi håper likevel de skal bre seg ut over hele verden så det er lettere å få tak i den!

Smak og duft

Dette er en gin som ikke har et kraftig einerpreg, den kjennes heller nesten søt på tungen. Dette er en god start for deg som ikke er så glad i klassiske London Dry. Den har en bæraktig søthet som gjør den lett å like. Den fungerer strålende i Gin og Tonic, kanskje med bær som garnityr. Dette er likevel fremdeles en gin som granbarelskere kan like – i et slikt tilfelle kan man ha f.eks rosmarin som garnityr, og det vil trekke frem mer av de smakene man vanligvis finner i en London Dry Gin.

Vi elsker Berliner Brandstifter, og vil så sant det er mulig alltid ha den i skapet.

Berliner Brandstifter Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Tyskland
Produsent: Schilkin Distillery
Alkoholstyrke: 43,3%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Berliner Brandstifter Gin

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.