Rabarbra-sirup til drinker lage selv oppskrift

Sirup til drinker og cocktails som du kan lage selv

Slik lager du din egen rabarbrasirup til drinker

rabarbra Sirup til drinker lage selv oppskrift

Oppskriften under ble ca 4-5 dl sirup. I tillegg brukte jeg mosen som var igjen til dessert. For meg er dette en passe mengde å lage. Som du ser skal du ha like mengder av sukker og vann som du har “hovedingrediens”. Dette blir sirups-søtt, så har du en annen smak justerer du bare.

Den forrige sirupen jeg laget ble mye mørkere i fargen, men da hadde jeg nesten helt røde stilker, og det er mulig jeg kokte den lenger. Denne gangen var stilkene jeg fikk tak i nesten helt lyse. Så da er shoppinginstruksen klar – kjøp eller plukk etter fargen du vil ha.

Oppskrift på hjemmelaget rabarbra-sirup

Rabarbra-sirup

Nøkkelord: Sirup

Beskrivelse

Ingredienser

 • 400 gram Renset rabarbra
 • 400 gram Sukker
 • 4 dl Vann
 • Krydder om du ønsker det. Vaniljestang, stjerneanis eller kanel

Dette trenger du

 • Kjele
 • Bolle
 • Sil eller klede

Slik går du frem

 • Bland ingrediensene i en kjele og kokes opp på lav temperatur.
 • La det trekke på lav varme i 30-60 minutter. Følg med, det kan ha tyknet til litt før, særlig om du ikke har lav nok temperatur. Bruker du for høy temperatur kan sirupen bli mørk, da sukkeret blir brunt. Jeg har brukt brunt sukker også, det blir veldig godt og passer ofte smaksmessig – men sirupen blir mørkere. Og til sist; koker du for lenge får du lett gelé.
 • Press ut sirupen over en bolle i sil eller med klede. Fyll over på glass du har sterilisert på forhånd.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Total tid: 5 minutes

Grunnoppskriften på smaksatt sirup er enkel. Jeg bruker rabarbra som eksempel så har vi noe å forklare med.

Rabrasirup under produksjon. Ingrediensene samlet i kjele, ferdig kokt med stavmikser, bolle, sil og klede for avsiling.
Rabarbrasirup under produksjon. Ingrediensene samlet i kjele, ferdig kokt med stavmikser, bolle, sil og klede for avsiling.

Når du synes sirupen er passe tykk kan du velge litt forskjellig fremgangsmåter:
1. Du kan helle av sirupen over en sil ned i en bolle og så klemme ut eller la den renne av. Det kan være lurt å bruke et klede eller en finsil. Her blir du sittende igjen med rabarbra av ymse størrelse som ikke er så lett å bruke til noe.

2. En oppskrift jeg tittet på anbefalte å la sirupen stå til den ble kjølig, så bruke stavmikser for å mose alt og deretter sile av. På denne måten får du nok ut mer av kraften, om da ikke kledet og silen blir helt tett. Jeg brukte denne metoden på min siste batch. Det var mye søl og kliss med sil og klede og det tok litt tid å få det gjennom, for her ble det helt grøt. Jeg er usikker på om jeg fikk ut mer sirup, men jeg tror det ble mer konsentrert smak.

Bonusen var at det jeg satt igjen med var helt nydelig rabarbra-mos. Det ble supergodt med et lag krem på toppen. Jeg kan tenke meg at dette også kan være ypperlig som fyll i en kake.

Rabarbrasirup er helt nydelig i Gin og Tonic. Her har du et eksempel på bruk av sirupen i en GT. Vi har et utvalg gin vi har brukt med rabarbra, da gjerne med rabarbra tonic. Til alle disse kan du gjerne bruke rabarbrasirup.
Her er våre oppskrifter med rabarbra.

Oppskrift på Gin og Tonic med Harahorn Gin og rabarbrasirup.

Harahorn Gin og Tonic med rabarbrasirup
Harahorn Gin og Tonic med rabarbrasirup, og dette er en av flere gin hvor dette vil være helt strålende. Klikk på bildet for oppskriften.

Les videre: Slik lager du din egen granskuddsirup til drinker

(Rabarbra s.2, Granskuddsirupen s.3, løvetann s.4, honning s.5)

4

2 comments

  1. Hvor mye kanel, stjerneanis, chili eller lignende du vil bruke avhenger av mengden sirup du vil lage. Disse krydderne setter veldig fort smak, så jeg ville prøvet meg frem. Bryt av en liten bit på baren et par cm og la den trekke med litt, smak etter noen minutter og se om du vil la den ligge i litt lenger. Lager du en liter f.eks kan du la den lille biten trekke lenger, eller om du er utålmodig ha i en hel kanelstang f.eks. mMn da må du følge med ofte (med noen minutters mellomrom) for å se hvordan smaken utvikler seg.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.