Rabarbra-sirup til drinker lage selv oppskrift

Sirup til drinker og cocktails som du kan lage selv

Slik lager du din egen honningsirup til drinker

Slik lager du din egen honningsirup til drinker

Honningsirup er rett og slett veldig enkelt. Du tar honning og vann, like mye av hvert, og varmer forsiktig til honningen har løst seg opp. Honning bør ikke varmes for mye, den mister da fort sine beste egenskaper, så følg med. Som jeg nevnte over er honning-sirup helt nødvendig i drinken Bee’s Knees, og det var grunnen til at jeg laget den. Selve oppskriften på Bee’s Knees finner du her.

Honning-sirup til drinker lage selv oppskrift

Oppskrift på hjemmelaget honning-sirup

Honning-sirup

Nøkkelord: Sirup

Beskrivelse

Ingredienser

  • 1 dl Honning
  • 1 dl Vann

Dette trenger du

  • Kjele

Slik går du frem

  • Fyll vann og honning i kjelen.
  • Varm opp over svak varme til honningen har blandet seg med vannet. Du skal helst ikke over 35 grader. Rør om av og til. Dette skal ikke koke eller trekke eller noe sånt. Bare bli varmt nok til å blande seg. En flott måte å bruke honning som har krystallisert seg for eksempel.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Total tid: 5 minutes

Oppbevaring av sirup

Det er mange måter man kan lagre sirup på. Jeg bruker ofte bittesmå syltetøyglass. Sukker er konserveringsmiddel i seg selv, så lager du sirupen søt tåler den noen uker i kjøleskap. Granskuddsirup kan holde seg i flere år. Det kommer blant annet an på ingrediensen du bruker, og hvor mye sukker du har i.

En annen metode er å bruke isterningbrett, eller isbitpose. Da får du små porsjoner som passer strålende når du skal lage drinker. Tin de opp og fordel i drinkene dine. Oftest bruker jeg bare 1cl i en drink, selvsagt avhengig av hvor konsentrert smaken blir, og med mindre du har en stor fest går det ikke med mye om gangen.

Glass kan også fryses, bare du passer på at de ikke er helt fulle. Det må være plass for innholdet til å utvide seg.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

2 comments

    1. Hvor mye kanel, stjerneanis, chili eller lignende du vil bruke avhenger av mengden sirup du vil lage. Disse krydderne setter veldig fort smak, så jeg ville prøvet meg frem. Bryt av en liten bit på baren et par cm og la den trekke med litt, smak etter noen minutter og se om du vil la den ligge i litt lenger. Lager du en liter f.eks kan du la den lille biten trekke lenger, eller om du er utålmodig ha i en hel kanelstang f.eks. mMn da må du følge med ofte (med noen minutters mellomrom) for å se hvordan smaken utvikler seg.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.