Dansk Vinlager i Flensburg Tyskland Grensehandel gin

Grensehandel i Flensburg, Tyskland

Grensehandel i Flensburg i Tyskland kan være en lønnsom affære. Her finner du mange gin som ikke er tilgjengelige i Norge, men du bør ha sjekket priser på forhånd.

Det kan være mye å spare på grensehandel i Tyskland. Utvalget er også større, men både prisene og utvalget kan variere fra butikk til butikk. Om du er på vei til Tyskland, eller som du skal enda lengre sydover, så kan et stopp på grensen mellom Danmark og Tyskland gjøre at feriebudsjettet holder litt lenger. Det samme gjelder selvfølgelig på veien hjem, men da er det viktig å huske på at det maksimalt er lov å ta med én liter sprit per person inn til Norge. Grensepasseringen mellom Tyskland og Danmark, og mellom Danmark og Sverige er ikke noe problem.

Grensehandel i Flensburg

Flensburg Grensehandel gin
Flensburg ligger midt i bildet, litt til venstre. (Bilde: Google Maps)

Den tyske byen Flensburg ligger to timer nord for Hamburg. Turen fra Flensburg til København tar 3 timer og 20 minutter. Om du vil kjøre helt til Oslo tar det 10 timer via Sverige eller 8,5 timer dersom du tar fergen fra Hirtshals til Larvik. Dette gjør at Flensburg er godt eget som et siste stoppested på vei hjem for mange nordmenn.

Så mye kan du spare

Ginene i tabellen under er et eksempel på hva som er mulig å spare dersom man er tre personer og vil kjøpe gin som er tilgjengelig på Vinmonopolet. Kjøper man de fire ginene i tabellen under, så vil man innenfor lovlig kvote for tre personer sammenlagt ha spart en tusenlapp.

GinVinmonopoletDVLCalleBesparelse
Harahorn Gin (0,5l)400,00310,50262,50-137,50
Le Tribute Gin (0,7l)690,00449,00-241,00
Geranium Premium London Dry Gin (0,7l)599,00310,50310,50-288,50
MG Gin (1,0l)446,50154,00-292,50
Alle tall er avrundet. Prisene er fra september 2023.

Forberedelse lønner seg

Som det kommer frem av tabellen over, så varierer både priser og utvalg. Det kan derfor være smart å se på nett før man skal ut å handle. Selv løser jeg dette ved å legge de billigste varene i hver butikk i handlekurven, og deretter ta et bilde av denne. Her bør man være oppmerksom på at Calle har ukentlige tilbudsaviser. Her kan du spare mye!

Du bør være oppmerksom på at alle priser i disse butikkene oppgis i DKK. Det kan være fristende å tenke at kroner er kroner, men 100 DKK tilsvarer i september 2023 155,26 NOK.

Dansk Vinlager

Vår første stopp er Dansk Vinlager. Dette er en butikk som spesialiserer seg på vin, men som også har et rikholdig innslag av gin. Bildet øverst i artikkelen er tatt utenfor butikken. Som de gin-nerder vi er, så fant vi raskt frem til hyllen med gin.

Utvalget av gin hos Dansk Vinlager i Flensburg, Tyskland
Utvalget av gin hos Dansk Vinlager i Flensburg, Tyskland. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Her har de et stort utvalg av både gin og tonic. Vi valgte å ta med oss noen gin som hadde stått på ønskelisten lenge, men som ikke var tilgjengelige i Norge. Vi kjøpte også noen små bokser med Fever-Tree tonic, disse er veldig praktiske på tur.

Utvalget av tonic hos Dansk Vinlager i Flensburg, Tyskland
Utvalget av tonic hos Dansk Vinlager i Flensburg, Tyskland. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dansk Vinlager

Hvorfor du bør stoppe her: Utvalget
Besøksadresse: Mads Clausen Strasse 5, 24939 Flensburg
Nettside: dansk-vinlager.dk

Calle

Calle er navnet på en hel kjede med butikker som ligger langs grensen mellom Danmark og Tyskland. Dette er supermarkeder som har mye mer enn bare billig gin og tonic. Dette bør du huske på når du første er innom. Her finner du alt fra alkohol til tannbørster.

De har ukentlige tilbud som gjør at du kan få ting til en pris som fra et norsk perspektiv er rasende billig. I siste halvdel av september 2023 var det tilbud på 1 liter Finsbury London Dry Gin til 154,00 og 1 liter Bombay Sapphire London Dry Gin til 278,00. Begge eksempler er omregnet til norske kroner.

Calle Harrislee Grensehandel Tyskland
Calle Harrislee, Tyskland. (Bilde: Calle.dk)

Som det fremgår av bildene under, så er utvalget lavere enn hos Dansk Vinlager, det samme gjelder prisene.

Utvalget av gin hos Calle i Flensburg, Tyskland
Utvalget av gin hos Calle i Flensburg, Tyskland. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Tonic-hyllen er den smale midt i bildet under. Til høyre finnes mer gin. De hadde også gin på BiB, se nederst i hjørnet.

Utvalget av tonic hos Calle i Flensburg, Tyskland
Utvalget av tonic og mixere hos Calle i Flensburg, Tyskland. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Calle Harrislee

OBS: Butikken som vi besøkte i Flensburg er nå nedlagt. Den nærmeste er i Calle Harrislee. Det er bare noen minutter med bil fra der vi var.

Hvorfor du bør stoppe her: Prisene
Besøksadresse: Lykberg 1, 24955 Harrislee, Tyskland
Nettside: calle.dk

NB: Du må medbringe pass for å kunne handle alkohol hos Calle.

Grensehandel hos Calle i Tyskland er ikke begrenset til Flensburg. De har også butikker både Rostock og i Puttgarden. I en senere artikkel vil vi omtale noen av disse og andre grensebutikker.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.