Rabarbra-sirup til drinker lage selv oppskrift

Sirup til drinker og cocktails som du kan lage selv

Slik lager du din egen løvetannsirup til drinker

Løvetann-sirup oppskrift lage selv

Løvetannsirup overrasket meg med å være utrolig godt – i det hele tatt er løvetann i seg selv en plante som får mye pepper, men som rett og slett er snacks på bakken.

Når du lager løvetann-sirup bruker du kun de gule kronbladene på blomsten, det er de som har sødmen. Får du med noe særlig av hams eller grønske smaker det bitrere. Du trenger minst 50-60 blomster for å lage en liten porsjon sirup.

Oppskrift på hjemmelaget løvetann-sirup

Løvetann-sirup

Nøkkelord: Sirup

Beskrivelse

Ingredienser

  • 50 Kronblader av løvetann (det gule fra MINST 50 blomster)
  • 200 gram Sukker
  • Vann

Dette trenger du

  • Kjele

Slik går du frem

  • Fyll vann i kjelen til du dekker kronbladene.
  • Kok opp med svak varme, og la småkoke / trekke en 30 minutters tid. Smak og se om du liker det, og om konsistensen ser bra ut. Husk å holde varmen lav så ikke sirupen blir mørk. Her gjelder også at du godt kan bruke brunt sukker, men det gjør sirupen mørkere.
  • Sil av med klede over en bolle, og klem godt ut så du får med all godsmaken.
Skriv ut
Forberedelser: 5 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Total tid: 5 minutes

Du lager en strålende god Gin og Tonic med løvetannsirup også. Oslo Gin fra Det Norske Brenneri inneholder løvetann, og her spiller smakene veldig godt sammen. Du kommer til å elske den. Finn en løvetann som garnityr og kos deg.

Oppskrift på Gin og Tonic med Oslo Gin og Løvetann-sirup.

Gin og Tonic med Oslo Gin og Løvetann-sirup
Gin og Tonic med Oslo Gin og Løvetann-sirup.

(Rabarbra s.2, Granskuddsirupen s.3, løvetann s.4, honning s.5)

13

2 comments

    1. Hvor mye kanel, stjerneanis, chili eller lignende du vil bruke avhenger av mengden sirup du vil lage. Disse krydderne setter veldig fort smak, så jeg ville prøvet meg frem. Bryt av en liten bit på baren et par cm og la den trekke med litt, smak etter noen minutter og se om du vil la den ligge i litt lenger. Lager du en liter f.eks kan du la den lille biten trekke lenger, eller om du er utålmodig ha i en hel kanelstang f.eks. mMn da må du følge med ofte (med noen minutters mellomrom) for å se hvordan smaken utvikler seg.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.