Vi var utrolig forventningsfulle i lang tid før Copenhagen Gin Fest 2019, og det ble nesten sammenlignbart med forventningen før barndommens jul innen vi endelig var der! Vi sitret av spenning og tenkte nesten ikke på annet i ukene før.
Etter å ha tatt båten ned fra Oslo, og installert oss i en utmerket AirBnB leilighet var vi forventningsfulle på vei med bussen til Lokomotivværkstedet. Vi hadde litt vansker med å finne frem, og kom frem først i siste liten til tross for at vi hadde beregnet veldig god tid. Det var ingen skilting før man var helt nær stedet, og ganske forvirrende når man ikke er kjent, selv med Google Maps parat.
Hvor mange mennesker kan det være før oss her?

Da vi kom oss inn var festivalen ennå ikke åpnet, men i køen til garderoben så det ut til å være “ca. en million” mennesker før oss. Vi ble kvitt yttertøy, viste billetten og fikk hvert vårt Copenhagen Gin Fest glass og stilte oss i kø for å komme inn i selve utstillingsområdet. Vi minner om at det var 6 slike sessions i løpet av helgen! Alt var supert organisert så ingenting tok for lang tid, selv om det så nesten håpløst ut når du stod bakerst i køen. Vi var innerst inne litt redd det ikke ble gin igjen.

Vi tok for første gang lokalet i øyesyn. Det var rett og slett overveldende! Fargerike gin og tonic så langt øyet kunne se, og en uendelighet av muligheter. Selve størrelsen på arrangementet lar seg nesten ikke forstå før man er der.
En strøm av mennesker
Vi var så heldige å få være litt lenge på lørdag, og få komme inn litt før søndag, og dermed fikk vi en del bilder av forventningsfulle mennesker som strømmer inn på festival. Hver nye sesjon var som en avduking.

Utrolig mye god info og flotte folk å snakke med
Selve standene og folk som jobbet ved de for forskjellige leverandører, destillerier og produsenter var kunnskapsrike og uendelig positive – det var en endeløs mulighet for informasjon, smaksprøver og flotte samtaler for entusiaster som oss. Vi var kanskje litt ivrigere enn gjennomsnittsdeltageren – det var nok ikke så mange andre enn oss, bortsett fra de som jobbet på Copenhagen Gin Fest som var der alle tre dagene.

Fra Copenhagen Gin Fest kan du ta med ditt nye yndlingsdrikke hjem.
En av de store forskjellene fra Ginfestivalen i Oslo eller Norge generelt, er at på Copenhagen Gin Fest kan du kjøpe det du smaker.
Altså er det rett og slett ekstra gøy – du kan jo ta med den nye yndlingsdrikken din hjem etterpå!

Det er også et enormt utvalg gin og tonic du sjelden eller aldri finner i Norge, både her på festivalen og ellers i Danmark. Dette vil det komme egne artikler om.

Billig gin – bedre enn sitt rykte
Betalingstrøbbel
Nesten ingen stander tok kredittkort – men dette ble ordnet med at man kunne bruke Mobilepay, eller som vi måtte; kjøpe polletter ved standen midt i lokalet. (Mobilepay finnes ikke for Norske brukere).

Vi fikk stort sett diskutert oss til hva man skulle gjøre når noe koster for eksempel kr 319,- og den minste valør man har er 50,-.
Pollettene var egentlig ment til å betale for Gin & Tonic man ville bestille på en stand. En Gin & Tonic kostet 1 pollett, og 1 pollett kostet kr 50. Altså kunne man betale 6 polletter for en gin til 300 kr for eksempel.
Noen glimt fra stander, miljøet rundt og opplevelsen
Det er nesten ikke mulig å beskrive det hele, vi lar bildene tale og putter inn noen kommentarer her og der. Vi kunne faktisk godt brukt enda mer tid på Copenhagen Gin Fest 2019. Vi håper allerede Jakob har planene klare for nesten år! Det er ikke lagt ut dato ennå, men følg med så kommer det forhåpentlig snart: http://copenhagenginfest.dk
Fargerikt og med så mye smak !
Aqua Lvce Gin overrasket meg – den var utrolig god – og det skader ikke at flasken skiller seg ut og er lekker. Italiensk gin er ikke så kjent for meg, og denne var fristende å ta med hjem. Laves på to 100 liters kobberstills fra krigens dager. De mest fremtredende av de 12 botaniske ingrediensene er einer, spisskummen, humle, laurbær, karve og koriander. Ingrediensene får trekke 2 uker før destillering.

Crafters Artisan Gin
Crafters Gin var et etterlengtet gjensyn – av helt private årsaker hadde jeg egentlig unødvendig lenge sett frem til å prøve denne. Nå var det også kommet en ny siden sist jeg hørte om de – Crafters Aromatic Flower Gin – og den var så god at den ble med hjem. Vi hadde allerede tatt med så mange Dry Gins at den originale må få vente litt til. Men – den står på listen.
Vi fikk utrolig god kontakt med og informasjon fra den kunnskapsrike Hanna Kaur, Beverage Architect hos Livico, som her står på standen. Vi var faktisk innom i dette området hver dag på festivalen.

Makar – Glasgow’s Original Dry Gin
Ennå et produkt jeg aldri har smakt tidligere og som absolutt gav mersmak. Denne er den første ginen til å bli destillert i Glasgow, og er en kraftig gin med tydelig einerpreg. De syv sidene på flasken representerer de syv botaniske ingrediensene. Duften er frisk med blant annet eukaluptus og pine, smaken robust einer med preg av sitrus, sort pepper og et hint av lakris. Finishen er lang og tørr, med noter av angelica, sort pepper og rosmarin. Den anbefales faktisk servert med en mild grønn chili. Siden jeg ikke fikk forsøkt det må vi vel nesten besøke Makar en gang.
Makar har også en kirsebær gin; Makar Cherry Gin. Den er ikke søt i det hele tatt – og den falt godt i smak hos oss begge. Den vil helt sikkert gjøre en Gin & Tonic lekker i fargen uten å lage sukkervann. Grunnlaget her er Makar Original Dry Gin hvor modne kirsebær har fått trekke sammen med noen få korn rosa pepper. Anbefales i en Gin & Tonic eller en Makar Cherry Collins. Listen over alt man gjerne skulle ha ble ikke kortere etter besøket på Copenhagen Gin Fest 2019! Glasgow kom også høyere på listen over “Steder jeg har lyst til å besøke”.

Knut Hansen Dry Gin
Igjen en ny opplevelse for meg – og en god en! Dette er også en gin med tydelig einerpreg. Av de 14 botaniske ingrediensene de bruker er eple, agurk og basilikum de mest fremtredende. De bruker lokale epler fra gårder rundt Hamburg og har fokus på lokal produksjon. De driver selv produksjonen av agurken og basilikumen de har i ginen.
Jeg fikk sansen for disse, de har en artig historie bak inspirasjonen for ginen, designen og navnet – og tydelig mye humor. Slikt fascinerer meg. Knut Hansen var en fri sjel og norsk sjømann som opplevde mye på sin vei. Ginen smaker forfriskende, litt søt med lag av basilikum, nesten mintaktig einer og eple. Knut Hansen Dry Gin legger få føringer på hvordan du bør nyte ginen – de som liker den bør gjøre hva de vil!

The Illusionist Gin – en morsom og kreativ lek med farger
Denne tyske ginen er en tørr gin med god fylde og nyansert preg av urter, krydder og et hint av einer. Lukten er en ren aroma, floral, med et fint preg av einer og sitrus. Fargen er blå rett fra flasken, men dette er det som er gøy med denne…. leken med farger!
Til venstre på bildet under ser du tre glass med forskjellige farger. Det blå glasset er kun gin. Har du i is laget på kalkholdig vann får ginen grønnfargen du ser i glasset i midten. Har du i kun tonic får ginen lillafargen helt til venstre.
Til høyre ser du en Gin & Tonic laget med The Illusionist Gin. I det hele tatt en veldig morsom gin å leke med – og god er den også. Vi endte opp med denne etter et lag med venner i fjor sommer og hadde en del gøy med den da.

Det er mye mer å si om Copenhagen Gin Fest 2019
Vi kommer med enkeltomtaler av flere gin etterhvert. Dog er det slik at vi ikke har fått med oss alt hjem ennå – det er jo grenser for hvor mye man kan ta over grensen til Norge om gangen. Og flere fortjener bedre omtale enn det vi kan huske fra festivalen der så mye ble smakt om gangen. Fyldigere omtale vil følge av blant andre Woodhill Gin som vi fant på vår vei gjennom Danmark og Høier Gin her fra festivalen.