Billig gin

Billig gin – bedre enn sitt rykte

Billig gin trenger ikke være dårlig gin. Her har du noen anbefalte gin som gir deg valuta for pengene, samt noen tips om hvordan du finner gode kjøp.

Hva bestemmer prisen på gin?

Markedsføringsbudsjettet, ingrediensene, og destillasjonsprosessen – i den rekkefølgen. La oss starte med hva du ikke får når du kjøper en billig gin.

  • 27 forskjellige urter sanket av nonner fra et kloster i syd-Frankrike
  • Ingredienser som er vanskelige å få tak i
  • Small-batch destillasjon med nummererte flasker
  • Høyt alkoholinnhold
  • Komplekse smaksbilder som kan prøves og diskuteres sammen med andre ginteresserte

Det du derimot får er enten noe billig skvip som du ikke en gang vil ha i vindusspyler-tanken eller en klassisk gin som fungerer godt i en Gin og Tonic med det rette tilbehøret – eller i en cocktail som French 75. Nedenfor har jeg listet opp et utvalg av billig gin som er verd å prøve.

Historien om gin

Historien om gin: Fra krig og elendighet til fatlagring og lidenskap

Historien om gin er full av krig og tragedier. I de senere årene har gin gjenvunnet sin gamle storhet. Godt hjulpet av små destillerier og folk med lidenskap og interesse ... Les mer

Gin fra de store butikkjedene

Den her hjemme utskjelte supermarkedkjeden Lidl har tatt frem flere gin som har kommet høyt opp i flere tester. Hortus Artisan London Dry Gin, som selges for 180,- kroner flasken, fikk 77 av 100 poeng i en test. Denne slo Gordons London Dry Gin og andre supermarkeds-gin fra Marks & Spencer, Tesco og Asda.

En annen fra samme kjede er Hampsted London Dry Gin. Dette er en klassisk London Dry Gin som du kan lese mer om her.

Hampstead London Dry Gin
Hampsted Gin er en superbillig gin fra Lidl som faktisk er verdt å forsøke om du er i et land som selger alkohol i dagligvarebutikker.
Les mer…

Aldi sin Oliver Cromwell London Dry Gin har i to år på rad blitt kåret til en av verdens beste gin. For denne må du ut med hele 112,- kroner for 0,7 liter.

Eksempler på billig gin hos Vinmonopolet

Du må slett ikke reise til utlandet for å få tak i gin som er både billig og god. Her er tre anbefalinger som er å få tak i på Vinmonopolet. Ginene er rangert etter pris.

Finsbury Wild Strawberry Pink Gin
Finsbury Wild Strawberry Pink Gin er basert på Finsbury London Dry Gin, og tilsatt jordbær. Den er søt og floral, med einer, sitrus og krydder.
Les mer…
Finsbury London Dry Gin
Finsbury London Dry Gin er god og rimelig gin av typen London Dry Gin. Finsbury Gin er et av verdens eldste ginmerker,, grunnlagt i 1740.
Les mer…
Finsbury London Dry Gin
Gibson’s Blood Orange Gin
Gibson's Blood Orange Gin er en gin for de deilige sommerdagene. Her balanseres blodappelsin og urter i ginen på en utmerket måte.
Les mer…
Gibson’s Pink Premium Gin
Gibson's Pink Premium Gin er en rosa gin med tydelig duft og smak av jordbær, roseblader og klassiske gin-krydder. Den er ikke tilsatt sukker.
Les mer…

Explorer Gin

Disse var tidligere tilgjengelig hos Vinmonopolet. Nå må du til Systembolaget i Sverige.

Svenske Explorer Gin var min første personlige erfaring med billig og god gin. Den er perfekt i en GT med Schweppes Indian Tonic og en bit limeskall. For meg har den blitt en del av mitt basisutvalg. Jeg har stor moro av å servere denne til gin-kjennere uten å si hva jeg har hatt i glasset.
Tappet på PET plastflaske gir den ikke akkurat et eksklusivt inntrykk, men jeg synes det er litt av det som gjør det morsomt.

Explorer London Dry Gin
Svenske Explorer Gin er kanskje selve definisjonen på en anti-premium gin, ikke bare er den billig, den selges kun i plastflasker med pant.
Les mer…
Hva passer til Explorer Gin
Explorer Pink Gin
Explorer Pink Gin er rosa-gin utgaven av Explorer London Dry Gin. Den har en tydelig smak av søt jordbær som går over i rabarbra.
Les mer…

Hvordan finne billige og gode gin

Her er noen tips om hvordan du finner en god gin som ikke koster skjorta. Bruk Google. Finn tester og omtaler.

Hvem er selgeren? Store utenlandske supermarkeder kjøper enorme volumer. Her kan det være godbiter å hente, spesielt på egne merker.

Hvem er produsenten? Et anerkjent destilleri vil ikke produsere skvip.

Ligg unna de aller billigste flaskene, spesielt i Øst-Europa.

Bruk magefølelsen. Virker det for billig så er det kanskje det.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.