Carpano Botanic Bitter er laget av 10 forskjellige vekster i en balansert og unik bitter. Carpano har 230 års historie, og dette er et av deres nyeste produkter.
Dette er en bitter som fasinerer meg. Mitt umiddelbare inntrykk var at den er mer sødmefylt enn den jeg har pleid å bruke. Mer balansert er kanskje et bedre uttrykk. Det er mindre sukker, men den oppleves ikke snerpet bitter.
Om du synes andre bittere tar for mye bort fra det du liker i en cocktail, ville jeg forsøkt med meg denne. Du kan selvsagt også kombinere flere bittere for å skape akkurat din yndlingssmak.
Duft og smaksnotater Carpano Botanic Bitter
Duften slår meg litt som tre og et hint av røkelse. Smaken er krydret med mer røkelse, sødmefylte og lett bitre appelsin og sitrus noter. Du aner sandeltre, rabarbra og krydder. Det er mye smak. Likevel er førsteinntrykket du sitter igjen med noe jeg vil kalle komplisert sødme, og ikke så mye av den påtrengende bitterheten jeg synes jeg finner i andre bittere.
Smaksbildet er sammensatt og endrer seg etter hvert. Bittersmaken er et resultat av hvit gurkemeie, som kan ligne litt på ingefær. Myrra, gentian og chinchona, ellers kalt kinabark eller kinin gir toner av bitterhet som du sitter igjen med på slutten. Dette er likevel kamuflert i sødmen du først opplever.
Carpano Botanic Bitter
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Appelsinskall
- Gurkemeie, hvit
- Safran
- Rabarbra
- Mandel
- Gentian
- Malurt
- Kinabark
- Myrra
- Sandeltre
Duft
- Noter av tre
- Krydder
- Bitternoter
Smak
- Sødme
- Sandeltre
- Røkelse
- Appelsin
- Rabarbra
Ettersmak
- Sødme
- Noter av tre
- Kinin
Mer informasjon
Oppskrifter med Carpano Botanic Bitter
Flere produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.