Carpano Punt E Mes

Carpano Punt e Mes

Del med andre ginteresserte:

Carpano Punt e Mes er en Italiensk vermut med litt ekstra bitterhet, og det er det selvsagt en story fra 1800-tallet bak.

Historien sier at den en vakker vårdag i april 1870 var det en aksjemegler som mens han var i Carpano sin vinhandel diskuterte økningen i aksjeprisene den dagen med kolleger. Økningen var et og et halv poeng, Han bestilte derfor sin vanlige Carpano vermut, men ba om å få et halvt mål bitter i – mens han brukte det regionale uttrykket for dette «Punt e Mes»*. Drikken ble umiddelbart populær som en aperitif før lunsj.

*Punt e Mes er Piemontesisk, og betyr «point and a half», med andre ord ett og et halvt poeng.

Punt e Mes brukes som en vanlig vermut, eller serveres over is med en appelsinzest. Den kan ha en litt kraftig smak, så jeg har sett noen som anbefaler å bruke halvparten av Punt e Mes og resten av en annen vermut om man ønsker en litt kraftigere, men likevel rundt bitterhet i en Negroni. Og det stemmer veldig bra.

Duft og smaksnotater

Duften er krydret rødvin med tydelig urter.
Smaken er umiddelbart ganske søt med tydelig appelsin og urter. Det går over i en lett bitterhet og avslutter ganske balansert og sødmefylt. Du sitter ikke igjen med et bittert inntrykk.

Carpano Punt e Mes

Nøkkelord: Vermut, rød
Land: Italia
Produsent: Fratelli Branca Distillerie sr
Alkoholstyrke: 16%
Sødme: 2/5
Bitterhet: 2/5
Farge: Rødbrun
Fylde: 4/5
Friskhet: 1/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

  • Krydder
  • Rødvin
  • Julekrydder

Smak

  • Appelsin
  • Urter
  • Julekrydder
  • Bitterhet
  • Tørket frukt

Ettersmak

  • Krydder
  • Sødme
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Carpano Punt e Mes er en Italiensk vermut med litt ekstra bitterhet, og det er det selvsagt en story fra 1800-tallet bak.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Carpano Punt e Mes

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.