Dodd's Gin

Hva passer til Dodd’s Gin

Del med andre ginteresserte:

Ingenting er ordinært ved Dodd’s Gin. Navnet er en hyllest til en grunder som feilet. Ingrediensene er uvanlig, og etiketten har et design så komplekst at det minner om en pengeseddel.

Ralph Dodd var mannen som startet London Distillery Company i 1807. I 1812 ble firmaet skrinlagt, uten å ha destillert noe som helst. I 2011 fant Darren Rook ut at han ville starte firmaet London Distillery Company for å produsere Dodd’s Gin.

Produksjonen foregår ved at mesteparten av ingrediensene destilleres på vanlig måte. De mer sarte ingrediensene destilleres i vakuum før de blir mikset sammen og lagres i noen uker før tapping. Tapping og påsetting av etiketter foregår manuelt.

Med ingredienser som bringebærblad, honning, grønn og sort kardemomme, samt laurbærblad er det klart at dette er et stykke unna noe du drikker på en tirsdag etter å ha betalt regningene i nettbanken. Første gang jeg smakte Dodds Gin var hos Le Lion i Hamburg, stedet som er kjent for Gin Basil Smash. Det var en av de beste Dry Martini jeg har fått.

Smaksnotater

Det er ikke til å komme unna at dette er en spesiell gin. For meg er det alltid et bakteppe av genever, men ettersom at ingen andre har skrevet dette kan det tyde på at andre oppfatter det annerledes. Jeg tror dette skyldes sødmen fra honningen. Både i duft og smak er kardemomme tydelig. I tillegg er det noe mint-aktig litt ubestemmelig. Alkoholinnholdet er hele 49,9%, og når halvparten av glasset er ren alkohol blir også smakene sterkere enn man er vant til.

Til tross for at den smaker mye så skal det ikke så mye til før ginen blir borte i en Gin og Tonic. Men Fever-Tree Premium Indian Tonic Water og rosmarin er en god kombinasjon.

Dodd’s Gin

Nøkkelord: Gin
Land: England
Produsent: London Distillery Company
Alkoholstyrke: 49,9%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Dodd’s Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.