Hva passer til Deaths Door Gin

Hva passer til Death’s Door Gin

Del med andre ginteresserte:

Death’s Door Gin er en spennende amerikansk gin med spritbase av hvete, maltet bygg og mais i tillegg til noen få botaniske ingredienser.

Spritbasen er laget av hvete fra Washington Island og maltet bygg fra Wisconsin og litt mais i tillegg til de få utvalgte botaniske ingrediensene. Selve prosessen bak spriten er ganske interessant. Man begynte med å forsøke dyrking av hvete på Washington Island i Wisconsin etter at produksjonen av poteter hadde ligget brakk siden 70-tallet. På grunn av nærheten til sjøen og de klimaforhold det innebærer ble det valgt ut en spesiell type hvete for å få den til å trives.

I selve spritproduksjonen bruker de en spesiell prosess; De fermenterer en kombinasjon av hvete og bygg ved hjelp av Champagne-gjær. Parallelt fermentere de også mais som også destilleres. De to destillatene kombineres til deres vodka, som også selges som et eget produkt. Det er denne vodkaen som tas med videre og tilsettes einer, koriander og fennikel og blir til Death’s Door Gin. De botaniske ingrediensene er selvsagt einer, og koriander og fennikel. Fennikel en gir en aromatisk duft og smak som minner om anis. Den er ikke helt vanlig å bruke i gin, men heller ikke helt ukjent.

Death’s Door inneholder 47% alkohol, men er likevel ganske mild og myk. Det anbefales å bruke mint eller appelsinskall som garnityr, gjerne i kombinasjon.

Smak og duftnotater:

Duft: Man kjenner alle de tre ingrediensene, einer, litt lakris noter fra fennikelen, og sitrusaktige noter fra korianderen.
Smak: Sødme, tydelig litt spiss einer, blandet med anis fra fennikelen. Deretter kjenner du korianderens sitrus-aktige noter.
Ettersmak: Søte noter av fennikel med einerpreg. Ganske lang ettersmak. Det er noe mintaktig her på et vis uten at jeg helt klarer å sette fingeren på det.

Death’s Door Gin

Nøkkelord: Gin
Land: USA
Produsent: Death’s Door Spirits
Alkoholstyrke: 47%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes

Oppskrifter med Death’s Door Gin

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.