Black Tomato Gin

Hva passer til Black Tomato Gin

Del med andre ginteresserte:

Black Tomato Gin har en fasinerende rund smak som balanserer mellom sødme og krydder. Rund, myk og unik. Den er innovativ, og noe helt annet enn du har forsøkt før.

Denne ginen anbefales selvsagt i Red Snapper (ginens svar på Bloody Mary), i Martini og i en GT med
blant annet Double Dutch Pommegranate og Basil tonic. Fever-Tree Indian og Mediterranean tonics nevnes også flere steder. De fleste steder jeg har lest om den anbefaler basilikum og eventuelt sort pepper som garnityr. Liker du italiensk mat, liker du smakene i denne ginen. Jeg har en hunch om at en GT med denne er super til fisk eller skalldyrbaserte retter. Jeg foreslår å prøve en G&T eller Martini med denne til østers neste gang!

Hvordan ble Black Tomato Gin til?

Her er bakgrunnen ganske morsom. Dette er en nederlandsk gin, laget på det lille destilleriet Kampen Drinks i havnen i småbyen Bruinisse. To kompiser, Alfred Sandee og Leon Meijers, med vidt forskjellig bakgrunn fant på å lage gin sammen. Alfred Sandee selger sokker på dagtid, på fritiden elsker han gin. Leon Meijers bruker tiden på peanøtter, men dyrker sorte tomater på fritiden. I 2014 lanserte de denne ginen som er laget av sorte tomater fra Sicilia, som trekker med nøytral alkohol og einer. Én hemmelig ingrediens tilsettes, visstnok antagelig et separat destillat av en grønnsak. I tillegg brukes filtrert saltvann fra naturvernområdet Oosterchelde for å balansere det hele. Det viser jo bare at om man har nok pasjon og interesse er det mulig å få til det meste.

Duft – og smaksnotater

Duften er av mørke frukter og krydder. Smaken har sødme fra tomat, men jeg er usikker på om jeg ville forbundet smaken med tomat om jeg ikke visste at det er det smaken er. Det er salt og krydder, og innslag av einer. Først i ettersmaken kommer tomaten frem, sammen med noe som minner om røyk.

Denne ginen ble først tilgjengelig på Vinmonopolet i juli 2022.

Black Tomato Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Nederland
Produsent: Dutch VOC Spirits BV
Alkoholstyrke: 42,3%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Black Tomato Gin har en fasinerende rund smak som balanserer mellom sødme og krydder. Rund, myk og unik. Den er innovativ, og noe helt nytt.

Oppskrifter med Black Tomato Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.