Nye gin på Vinmonopolet februar 2021

Nye gin på Vinmonopolet – Februar 2021

Del med andre ginteresserte:

Plutselig på en unnselig mandag midt i februar 2021 dukker det opp 2 nye gin på Vinmonopolet. Og det er ikke hvilke som helst gin! Denne gang er det kun to nye, men det ser ut til å komme flere i mars.

Black Forest Distillers Monkey 47 Distillers Cut 2020

Black Forest Distillers Monkey 47 Distillers Cut 2020
Black Forest Distillers Monkey 47 Distillers Cut 2020 (Bilde: Produsenten)

Distillers Cut fra Monkey 47 har jo blitt et samleobjekt for enkelte. 2020 utgaven er den tiende utgaven av Monkey 47 Distillers Cut. Denne er lagret på Mizunara Tønner, det vil si tønner av japansk eik. Mizu nara betyr vann eik. Som med all eik kommer mye av duften fra lignin molekylen. Men Mizonara eik har også lavt tannin-innhold. Tønnene avgir fine noter av kokos, hint av krydder og røkelse – og det mest typiske er tydelige noter av vanilje. Det er slike tønner japansk whisky oftest er lagret på.

Beskrivelsen fra produsenten ut over dette er at dette er en myk og elegant dry gin med en raffinert topp-note av sandeltre og et hint av kokos som kombinert gir en sanseopplevelse som ikke kun er forbeholdt de som foretrekker milde og delikate vanlijebuketter.

Det er liten grunn til å tro at denne utgaven av Monkey 47 Distillers Cut skulle være skuffelse! Dette høres ulidelig spennende ut å prøve. Jeg vil tippe det her er mer om å gjøre å løpe å kjøpe før den er «bortevekk».

Utgaven kommer på de vanlige 0,5 l Monkey flaskene i glass. Pris: 699,20.
Du kan lese mer om den vanlige Monkey 47 Gin her.

Isle of Raasay Hebridean Gin

Isle of Raasay Hebridean Gin
Isle of Raasay Hebridean Gin (Bilde: Produsenten)

Isle of Raasay Hebridean Gin sies å være en gin som har et tydelig sitrus preg. Den inneholder visstnok 10 botaniske ingredienser. De ni som er oppgitt er einer, rabarbrarot, sitron og appelsinskall, koriander, kvann, lakrisrot, orrisrot, og kubebapepper.
Dette høres ganske lovende tenker jeg, jeg har fått en forkjærlighet for gin med rabarbra – litt avhengig av hvordan det kommer til uttrykk. Denne ville være interessant å teste. Man får bare håpe det blir ginfestivaler snart! Jeg leser nå et par dager etter lansering at et par kommentarer er lagt ut om at den kan være smakløs, vedkommende som kommenterte har dog kun smakt den MED tonic. Det er mange gin som blir smakløse med feil tonic, hvilket er grunnen til at vi tester med svært mange.
Dette er en skotsk gin med 46% alkoholinnhold. Den kommer på 70cl glassflaske. Pris: 699,00.

Vi håper du likte vår lille oppsummering om nye gin på Vinmonopolet i februar 2021.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.