Nye Norske gin

2 nye norske gin i Vinmonopolets september-slipp

Del med andre ginteresserte:

Fredag 4. september ble det sluppet to nye norske gin på Vinmonopolet. Disse er Bareksten Double Gin og Lyng Norwegian Botanical Gin. Begge er full av det du kan hente ute i norsk natur, men allikevel veldig forskjellige.

Fra Bergen og Stig Bareksten kommer Bareksten Double Gin. Dette er Stig sin femte gin. Hvis du tror at du mangler en, så er det hans Old Tom Gin som dessverre ikke er å få kjøpt her i Norge.

Fra Det Norske Brenneri i Grimstad kommer Lyng Norwegian Botanical Gin. Her har Master Blender John Bertelsen lånt litt fra Harahorn Gin, litt fra Resept XVII Gin, og lagt til noe nytt. Resultatet er utrolig bra.

Bareksten Double Gin

Barekste Double Gin
Bilde: OSS Craft Distillery

Bareksten Double Gin er en overraskelse, både når det gjelder smak så vel som design. Borte er den velkjente sorte flasken. Denne flasken er glassklar. Det eneste som var som før var den hvite teksten. Flasken vi smakte hos Vinmonopolet for en uke siden hadde til og med hvit etikett.

Innholdet er typisk for Bareksten, men byr på et par overraskelser i form av rødkløver og tyttebær. Einer, krydder, og sitrus går igjen i både duft og smak. Den er noe lettere enn Bareksten Botanical Gin. Den er mer klassisk, med større fokus på einebær.

Her kan du lese mer om innhold og hva vi synes passer til Bareksten Double Gin.

Lyng Norwegian Botanical Gin

Lyng Norwegian Botanical Gin
Bilde: Det Norske Brenneri

Dette er en hyllest til turterrenget. Den inneholder røsslyng, blåbær, hestehov, bjørkeblader – og en haug andre kjente vekster fra den norske skogen og fjellheimen. Smak og duft er en skjønn forening av anis, blomster, og sitrus. Dette er en gin du kan leke med.

Her kan du lese mer om innhold og hva vi synes passer til Lyng Norwegian Botanical Gin.

Nye norske gin å glede seg til

Dette er to nye norske gin som jeg tror kommer til å slå an. Begge to har likheter med andre storselgere fra de samme produsentene, men ikke likere enn at jeg vet at vi kommer til å måtte ha begge i skapet. Begge to egner seg til en Gin og Tonic, men kan også være ingredienser i en cocktail. Vi har ikke hatt anledning til å teste det ennå, men jeg vil tro at Bareksten Double Gin er den av de som vil gjøre seg best i en Dry Martini.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.