Discarded Sweet Cascara Vermouth er helt annerledes enn andre vermut. Her har du hint av kaffe, sjokolade, plommesyltetøy, kirsebær og rødvin.
Discarded har en gjenbruksfilosofi på sine produkter. Mange av ingrediensene er produkter som ellers ville blitt kastet. Cascara er frukten rundt kaffebønnene – disse blir vanligvis kastet eller brukt som gjødsel. Her har de blitt en viktig del av en vermut.
Produksjonen skjer ved at ekstrakt fra tørket cascara blandet med fatlagret hetvin, urter og krydder modnes på fat i minst to uker. Hetvinen de bruker er vin som har blitt brukt til forberedelse av fat som skal brukes til fatlagring av whisky. Denne vinen kastes ofte, men her blir den gjenbrukt.
Resultatet her er en helt annerledes vermut. Den er søt og spennende, og helt ulikt noe annet jeg har smakt. Jeg ble umiddelbart fristet til å forsøke “noe med kaffe”, og fant en oppskrift på en Kaffe-Negroni. Forslaget fra produsenten er en Espresso Martini – og det tror jeg også vil passe strålende.
Produsenten er ingen ringere enn Girvan Distillery, de som lager Hendrick’s Gin.
Duft og smakstnotater
Duften er egentlig helt overraskende. Du kjenner hint av bitter sjokolade, kirsebær og kaffe. Tydelig preg av vin, fiken og krydder.
Smaken er overraskende selv om den ligner på duften. Det er nye nyanser. Mørk sjokolade, krydder. Mer vin. En blanding av kirsebær og jordbærsyltetøy. Det er søtt, men du kjenner en underliggende bitterhet. Ettersmaken henger i, og du har mer krydder – kaffe og lett bitre noter.
Discarded Sweet Cascara Vermouth
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Cascara
- Vin
- Malurt
- Krydder
- Urter
Duft
- Bitter sjokolade
- Kirsebær
- Kaffe
- Rødvin
- Fiken
Smak
- Krydder
- Mørk sjokolade
- Vin
- Kirsebærsyltetøy
- Sødme
- Jordbærsyltetøy
- Lett bitterhet
Ettersmak
- Krydder
- Kaffe
- Sjokolade
- Lett bitterhet
Mer informasjon
Oppskrifter med Discarded Sweet Cascara Vermouth
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.