Gulating i Ski gin tonic

Gulating rir på gin-bølgen – selger stadig mer tonic

Del med andre ginteresserte:

I Gulating butikkene kan du kjøpe mye mer enn bare øl, blant annet også tonic og miksere. Jeg tok en prat med eieren av min lokale Gulatingbutikk i Ski i Nordre Follo for å høre litt om utvalget.

Marius Sæthre har drevet Gulating butikken på Ski Storsenter siden høsten 2019. Etter en tøff start kom Korona, men Marius har klart å holde butikken gående. Han setter pris på at folk har vært flinke til å handle lokalt i denne vanskelige tiden.

Godt utvalg av tonic

Gulating butikken i Ski har til enhver tid ca 40-50 forskjellige tonic og miksere. Det er mange kunder som kommer rett fra Vinmonopolet og spør hvilken tonic de bør velge til ginen de akkurat har kjøpt. Det gleder meg å høre at Marius derfor er en ivrig bruker av altomgin.no.

Gulating gin tonic ski
Gulating butikken i Ski har alltid 40-50 forskjellige tonic og mixere. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Kundene er nesten likt fordelt mellom menn og kvinner. Kvinnene handler oftere, og i mindre kvanta. Mennene er innom sjeldnere, men kjøper gjerne mer når de først er innom. Mange kjøper hele kasser, noen bestiller også tonic som denne butikken ikke har inne. Det hender av og til at en dame er innom for å kjøpe øl til mannen eller kjæresten, og i en bisetning nevner at hun selv ikke kan drikke akkurat nå fordi de er gravide. Da er Marius glad for å fortelle at han også har alkoholfrie alternativer på boks.

Mye mer enn øl

Utvalget i Gulating-butikkene har vokst med tiden, og også med populariteten av gin. Nå har de aller fleste butikker et godt utvalg av tonic og andre mixere. Ready to Drink – ferdigblandet Gin og Tonic, og andre varianter av det som tidligere ble kalt rusbrus, står for en stadig større andel av omsetningen. I takt med at interessen for alkoholfrie drikker har økt har også utvalget av slike alternativer økt i Gulating-butikkene.

Kjøpmennene i Gulating systemet står fritt til å ta inn andre produkter. I butikken i Ski har Marius tatt inn lokalproduserte spekepølser og skjeggpleiemidler. Til sommeren skal han ta inn griller og utstyr fra BBQ Shop.

Bareksten Ready to Drink hos Gulating i Ski
Bareksten Ready to Drink er på plass hos Gulating i Ski. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Lave priser og høy produktkunnskap

En fellesnevner for alle Gulating sine butikker er at de drives av mennesker med høy kunnskap om de produktene de tar inn. De aller fleste er nok øl-nerder, men de er samtidig flinke til å ta inn andre produkter som kundene etterspør. Prisnivået er også lavere enn i andre typiske spesialbutikker.

Om Gulating

Gulating ble startet 2011 og har vokst til landets største uavhengige kjede av franchisedrevne ølutsalg og puber. Når denne artikkelen ble skrevet hadde de 24 butikker og 7 puber rundt om i Norge.

Det er verdt å vite at de er lydhøre for hva kunden gjerne vil ha og at de fleste også hjelper deg med tonic og miksere som er utenom sortimentet deres, dersom du kjøper hele pakninger. Mer informasjon om hvor de befinner seg finner du på deres nettsider.

Her kan du se vår liste over hvor du får kjøpt hvilken tonic.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.