Mayfair Attåt er en frisk og fruktig cocktail med appelsinjuice og Attåt Distilled Gin. Finn frem et cocktailglass og gjør deg klar til nytelse.
Mayfair er en cocktail med tradisjoner, og her trenger du ferskpresset appelsinjuice og appelsinskall til garnityr. Du kan bruke en virkelig god ferdigjuice, eller en Aperol / Monin Orange Spritz – men resultatet blir best med ferskpresset juice.
En klassisk Mayfair skal også ha nellikspiker, så liker du nellik kan du knuse et par i shakeren mens du rører ut drinken. Eller pynte med de i appelsinskallet du skal ha som garnityr.
Flere detaljer om hvordan du lager Mayfair Attåt finner du i oppskriften under
Mayfair Attåt
Beskrivelse
Ingredienser
- 5 cl Attåt Distilled Gin
- 1 cl Grand Marnier Cordon Rouge eller annen appelsinlikør som f.eks Cointreau
- 2 cl Appelsinjuice helst ferkpresset
- 0,5-1 cl Sukkerlake
- Appelsinskall
Dette trenger du
- Attåt Distilled Gin
- Grand Marnier Cordon Rouge
- Appelsinjuice
- Sukkerlake
- Målebeger
- Martiniglass
- Røreglass
- Barskje
- Cocktailsil
- Potetskreller eller Zester
- Isbiter
- Appelsin
Pynt med
Slik går du frem
- Sett martiniglasset til kjøling ved å legge en isbit i glasset og fylle det med kaldt vann.
- Dersom appelsinjuicen din har fruktkjøtt er det lurt å sile den før du har den i røreglasset.
- Mål opp gin og de andre ingrediensene. Hell dette i røreglasset. Vil du ha i nellikspiker gjør du det her.
- Rør i 20 sekunder.
- Tøm martiniglasset. Rist ut vannet.
- Sil væsken over i martiniglasset.
- Skjær av 5 cm av skallet du skal pynte med, eller bruk en zester og lag en laaaang lekker strimmel du kan dandere over kanten av glasset.
- Vri skallet over glasset for å få ut oljene, og legg skallet pent i glasset.
1