Martini on the rocks

Martini on the rocks

Det å bestille en Martini on the rocks høres kanskje litt merkelig ut. Da skal du vite at dette var Frank Sinatra sin favoritt. Denne var populær på 50- og 60-tallet, og er i ferd med å gjøre et comeback.

En Martini on the rocks er mer avslappet, mer tilgjengelig. Denne kan du drikke uten å være James Bond iført smoking. Dessuten er den enkel å lage. Nærsagt selvfølgelig er denne cocktailen omdiskutert. Noen mener at man ødelegger Martini ved å servere den over is. Min personlige mening er at det blir helt feil å sammenlikne en Martini on the rocks med en Dry Martini. Dette er to helt forskjellige drinker.

En åpenbar fordel for mange er at denne etterhvert vil bli utvannet. Du drikker ikke lenger gin med en liten andel vermut. Her smelter isen sakte, i takt med at du tar en ny slurk. Mange foretrekker denne lettere og mer leskende utgaven om sommeren.

Historien bak denne cocktailen

Opprinnelsen til Martini on the rocks er ikke kjent. Den ser ut til å ha dukket opp på slutten av 50-tallet. Den første avisomtalen er kanskje en artikkel fra New York Times i 1961.

As for Martinis, the two most significant recent developments are the trends to the vodka Martini and the Martini on the rocks. ” – New York Times, 14. mai 1961.

Hvordan lager du en Martini on the rocks

Glem cocktailglass, røreglass og sil. Alt du trenger er et tumbler-glass, det samme glasset du ville brukt for en Negroni. Fyll glasset med is. Tilsett gin og vermut. Rør i noen sekunder, og ha i garnityr. Så enkelt er det. Her kan du gjerne velge en vermut som er søtere enn den du ville ha valgt til en dry Martini. Martini on the rocks er også ypperlig med en navy-gin ettersom isbitene gir mer utvanning.

Martini on the rocks

Nøkkelord: Generisk, Martini on the rocks

Beskrivelse

Ingredienser

Dette trenger du

Pynt med

Slik går du frem

  • Gjør klar garnityret
  • Ha noen isbiter i et rocks-glass
  • Tilsett gin og vermut
  • Rør i ca 20 sekunder
  • Pynt med sitronskall eller oliven
Skriv ut
Tilberedning: 5 minutes
Total tid: 5 minutes
Martini on the rocks høres kanskje litt merkelig ut. Da skal du vite at denne var populær på 60-tallet, og er i ferd med å gjøre et comeback.

Våre anbefalte Martini on the rocks oppskrifter

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.