Gin Mint Julep er en forfriskende cocktail med gin, mynte og ingefærøl. Den serveres helst i et kobberkrus, og med masse knust is – du kjenner den sikkert igjen fra bildet.
Opprinnelig ble denne laget med vodka, men med gin er det selvsagt mye bedre! Denne cocktailen ligner på en Gin Mule – men her er det tilsatt mynte og sukkerlake i tillegg. Elsker du Mojito – så elsker du denne.
Du kan lage Gin Mint Julep med mange forskjellige gin, men skal du kjenne smaken av gin er det best med en London Dry Gin. Det er også godt med de fleste gin som inneholder mint. Vi har laget noen eksempler som alle ble svært vellykkede, også en alkoholfri variant. Se under.
Lurer du på hvordan forskjellige ingefærøl smaker og hvilke du bør velge ut ifra din smak kan du lese ingefærøltesten vår her.
Her er vårt forslag til en god oppskrift.
Under vil du finne konkrete gin forslag i drinker vi har testet.
Gin Mint Julep med mint og ingefærøl
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Gin
- 2-3 cl Sukkerlake
- 8 cl Ingefærøl
- 1 Lime
- 8-10 blader Mynte
Dette trenger du
- Gin
- Ingefærøl
- Sukkerlake
- Målebeger
- Moscow Mule kopp i kobber eller høyt bredt glass
- Lime
- Mynte
- Knust is
- Røreglass
- Mudler
Pynt med
- 1-2 Limebåt
- 1 kvast Mynte
Slik går du frem
- Vask og tørk frukten du skal bruke. Del i to og skjær 1-2 smale båter.
- Mål opp gin og sukkerlake og ha dette sammen med mynten i et røreglass. Dersom du skal lage bare en cocktail kan du gjøre det rett i glasset.
- Klem limesaften ut av de gjenværende bitene av lime rett i røreglasset. Om du vil kan du legge bitene i glasset og mudle med dem. Det er da lurt å dele de opp i smalere båter.
- Sil over i glasset
- Fyll opp med knust is til kanten av glasset
- Mål opp ingefærøllet i glasset (ene), bruke gjerne måleglass. Rør forsiktig rundt. Etterfyll evt mer is eller ingefærøl.
- Legg i noen mynteblader eller en kvast som du gir en lett dask for å få frem duften. Pynt gjerne med en smal båt eller to med lime.
- Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din cocktail blitt kald
- Prøvesmak og juster eventuelt mengden ingefærøl og garnityr