Dette er en Gin Mint Julep med en gin som ikke er så veldig kjent, nemlig Bombay Dry Gin. Dette er en ganske klassisk London Dry Gin. Sammen med de friske notene fra mint, lime og ingefær blir det helt nydelig.
Bombay Dry Gin er forløperen til den mer velkjente Bombay Sapphire London Dry Gin.
Gin Mint Julep med Bombay Dry Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Bombay Dry Gin
- 2-3 cl Sukkerlake
- 8 cl Double Dutch Ginger Beer
- 1 Lime
- 8-10 blader Mynte
Dette trenger du
- Bombay Dry Gin
- Double Dutch Ginger Beer
- Sukkerlake
- Målebeger
- Moscow Mule kopp i kobber eller høyt bredt glass
- Lime
- Mynte
- Knust is
- Røreglass
- Mudler
Pynt med
- 1-2 Limebåt
- 1 kvast Mynte
Slik går du frem
- Vask og tørk frukten du skal bruke. Del i to og skjær 1-2 smale båter.
- Mål opp gin og sukkerlake og ha dette sammen med mynten i et røreglass. Dersom du skal lage bare en cocktail kan du gjøre det rett i glasset.
- Klem limesaften ut av de gjenværende bitene av lime rett i røreglasset. Om du vil kan du legge bitene i glasset og mudle med dem. Det er da lurt å dele de opp i smalere båter.
- Sil over i glasset.
- Fyll opp med knust is til kanten av glasset
- Mål opp ingefærøllet i glasset (ene), bruke gjerne måleglass. Rør forsiktig rundt. Etterfyll evt mer is eller ingefærøl.
- Legg i noen mynteblader eller en kvast som du gir en lett dask for å få frem duften. Pynt gjerne med en smal båt eller to med lime.
- Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din cocktail blitt kald
- Prøvesmak og juster eventuelt mengden ingefærøl og garnityr
1